Pige DM

Pige DM 2020

I weekenden deltog Emma Nielsen, Birgitte Jacobsen og undertegnede i pige DM 2020 i Skanderborg. Det blev en sjov og lærerig weekend. Emma på 10 år deltog som yngste årgang i P13. Det blev til 2 ud af 5 point og en lille ratingfremgang på 6.

Birgitte og jeg spillede med i P20, hvor der også skulle spilles 5 partier over 3 dage. Lørdag aften spillede vi simultan mod Esmat Guindy, Danmarksmester for kvinder, men både Birgitte og jeg tabte desværre. Hun holdte et foredrag før hun skulle spille. Det handlede om at flere piger skulle spille skak, og om at mange piger stoppede med at spille skak pga. drilleri fra drenge. Det har jeg nu aldrig oplevet. Vi var 6 i vores gruppe (P16 og P20).

Første runde blev en forholdsvis let sejr over Karoline Gregersen (993), men hun er også først lige startet med at spille skak.
Det andet parti var imellem Birgitte og jeg. Birgitte kom bedst ud af åbningen, men jeg fik udlignet, og derefter var der ingen, der lavede fejl, så det ebbede ud i en remisbr /> 3. runde var jeg lidt heldig, da Clara Heiberg (1352) i tidsnøden tillod, at jeg kunne lave en binding på hendes dronning og tårn. Derfor vandt jeg en kvalitet og kunne køre sejren hjem.
I 4. runde prøvede modstanderen at lave trick, og jeg skulle bare have lavet et forkert træk, før sejren var hendes. Men jeg fik en springergaffel, hvorefter jeg kunne køre den hjem.
5 runde mod Andrea Kongskov var lige, indtil jeg overså en bonde i slag, hvorefter Andrea Kongskov (1487) kunne køre sejren hjem.

Da søndag var færdig, havde Birgitte 3/5 og en andenplads blandt P20, mendens jeg fik 3,5/5 og en førsteplads i P20. Nr. 1 og 2 kvalificerede sig begge til NM i Norge, og med førstepladsen fulgte også et gavekort på 2.000 kr. til noget skakrelateret (rejse, turnering, træning eller lignende.)

 
Emma Nielsen overvejer sit næste træk.
Sofie og Birgitte med præmier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *