2. division

Kæberasler i Kjellerup

KJELLERUP 1 5 – 3 SKIVE 1

Emil Zander 1 – 0 Thor Hammershøj
Søren Ladegaard 1 – 0 Phillip Nielsen
Erik Nilsson 1/2 – 1/2 Claes Løfgren
Niels Kr. Almtoft 1 – 0 Michael Glibstrup
Heinrich Almind 1/2 – 1/2 Jørn Hvid
Thomas Christensen 0 – 1 Claus Støvring
Jacob Nielsen 1 – 0 Oleh Sivachenko
Sebastian Ladegaard 0 – 1 Per Nielsen

Oleh kom vist aldrig rigtig ud af starthullerne, blev udsat for et voldsomt pres og måtte opgive da han tabte en officer.
I mit eget parti spillede begge parter meget roligt og korrekt i Slavisk, ingen af os var vist indstillet på at løbe nogen større risiko, og stillingen havde nok næppe været ude over remisgrænsen på noget tidspunkt da jeg efter en række afbytninger modtog min modstanders remistilbud.
Jørn forsøgte sig med London-systemet, og det gik i begyndelsen helt fint – modstanderen var så venlig at lukke centrum, og Jørn kunne opbygge et farligt angreb, som snart reducerede den sorte kongestilling til en ruinhob. Men i træk 30 missede vor mand den bedste fortsættelse, og sort fik samlet stumperne sammen og holdt remis.
Michael spillede sin åbning lidt passivt, og hvids udviklingsforspring blev efterhånden til et ubehageligt tryk, som Michael trods ihærdige forsøg ikke kunne neutralisere. Trykket blev til sidst konverteret til en farlig fribonde, som kostede materiale og partiet.
Per havde spillet åbningen bedst og skaffet sig et udviklingsforspring, som modstanderen forsøgte at mindske ved at give løber og springer for et tårn. Det var naturligvis fordelagtigt for Per, men ikke nemt at vinde i slutspillet, for bondestillingen var harmonisk og vanskelig at angribe. En større omplacering måtte til; men netop som Per begyndt at udføre en langsigtet plan kom modstanderen for skade at sætte et tårn i slag, hvilket i betydelig grad lettede gevinstføringen.
Thor mødte Kjellerups fremstormende talent Emil, der spillede et imponerende stærkt positionelt parti. Han fik en stilling med dronninger og en centralt placeret springer mod Thors dårlige løber, og selv om det længe så ud til at kunne holde øgede Emil langsomt trykket, indtil en randbonde kostede Thor løberen og stillingen var håbløs.
Phillip spillede sort i en skarp variant af Fransk og fik en noget prekær kongestilling. Men han kæmpede sig ud af vanskelighederne og vandt endda en kvalitet i tidnøden. Men derefter undervurderede han modstanderens sidste patron, en irriterende dobbeltbonde på damefløjen. Den ene bonde blev uskadeliggjort, men den anden kostede tårnet, og en springer bagud måtte Phillip opgive.
Sidste mand var Claus, der sad med en fordelagtig stilling i slutspillet med D+L på hver side. Helt let var gevinstføringen ikke, for modstanderen havde en fribonde som han forsøgte at udnytte – men til sidst fik Claus styr på det og indkasserede vores anden sejr til resultatet 3-5. Nok lidt under både vore egne og Dr. Elos forventninger.