Individuel DM i skoleskakSkoleskak

DM i skoleskak 2023

I weekenden var der DM i Skoleskak på den Frie Lærerhøjskole i Ollerup. Konceptet var som altid 8 runders hurtigsskak med indslag som soft-ice maskine fredag aften, svømmehal og lynskak lørdag aften og oplæg fra Ellen Frederia Nilssen for både børn og forældre. I år havde stævnet 50-års jubilæum, så der var kæmpe kagebord til alle 238 deltagere og deres familier og ledere lørdag eftermiddag. Til den festlige præmieoverrækkelse søndag, var der som altid besøg af maskotten Duffy til stor fornøjelse for de små.

Vi havde 5 juniorer med: Phillip Nielsen (A), Esben Brunsgaard (B), Emma Nielsen (C), Michail Ustenko (D) og Emma Aroca (E).

Igen i år blev Phillip Nielsen Danmarksmester i A-puljen.  A og B var slået sammen pga. lav deltagerantal, og  Phillip var på forhånd favorit til at vinde. Nogle af modstanderne voldede ikke Phillip de store problemer, andre brugte han lidt længere tid på, men det lykkedes ham trods alt at vinde alle kampe, så han kunne indtage førstepladsen med fuld score. Tillykke til Phillip.

Esben Brunsgaard og Emma Nielsen har begge tidligere deltaget i DM. De havde nogle gode kampe i løbet af weekenden og begge havde deres op- og nedture undervejs. Esben fik 4 sejre, og Emma fik 3 sejre og to remiser, så de kunne begge gå fra turneringen med 4 point, som er et glimrende resultat i det felt.

Michail Ustenko og Emma Aroca deltog for første gang, og da det også var deres første store turnering, var det ikke uden nerver, de gik ind i turneringen. De klarede sig begge rigtig flot og spillede sig til 3,5 point hver. De fik blod på tanden til at deltage i flere turneringer og vil begge gå i skarp træning derhjemme.

Bedste kreds bliver som altid kåret, og her kom Viborg-kredsen på en delt 3. plads med København, så Skive-spillerne kan klappe sig på skuldrene over, at de sammen med deltagere fra Viborg og Kjellerup, fik så fin en kredsplacering. Åhus-kredsen fik 2. pladsen og Fyn-kredsen 1. pladsen.

Alt i alt var det en god og hyggelig weekend for vores juniorer, som tager hjem med en masse oplevelser og læring i bagagen.

Link til resultater her:  DM I SKOLESKAK & LÆRINGSFESTIVAL – Dansk Skoleskak

Fredag aften inden kamp-start. Alle mand er klar (og lidt nervøse)
Emma Aroca spillede i gruppe E
Michail Ustenko deltog i gruppe D
Emma Nielsen deltog i gruppe C
Esben Brunsgaard deltog i gruppe B
Phillip Nielsen deltog i gruppe A

Phillip Nielsen mod Noa Sinding – et af de længere partier
It’s coming home – Phillip måtte tage vandrepokalen med hjem igen (Phillip Nielsen – Duffy – Oskar Mosquera – Kalle Svendsen Herskin)