2. division

Smæk i Silkeborg

SILKEBORG 1 6 – 2 SKIVE 1

Per Knudsen 1 – 0 Claes Løfgren

Flemming Hundebøll 0 – 1 Jørn Hvid

Rene Toftgaard Jensen ½ – ½ Lars Schøning

Peter Kristensen 1 – 0 Claus Støvring

Peter Haarup ½ – ½ Per Nielsen

Torben Bødskov 1 – 0 Oleg Sivachenko

Michael D.F. Sørensen 1 – 0 Thor Hammershøj

Per Sønderskov 1 – 0 Philip Nielsen

Det gik skidt fra starten…

Oleg overså i træk 18 en gaffel som kostede en officer, og min egen åbning var meget ringe – efter passivt spil og misforståede afbytninger fik min modstander et tryk som han stille og roligt kunne øge, og modspil blev der aldrig skyggen af. 

Lars forsøgte med hvid en skarp Nimzoindisk variant, og en overgang var der også udsigt til et kongeangreb – men efter en del afbytninger opstod der en helt lige stilling, hvor ingen af parterne havde udsigt til nogen fordel.

I Pers parti dansede alle fire springere rundt i centrum, og det var svært at overskue hvad der egentlig foregik – men da tidnøden nærmede sig blev damerne byttet af, og man enedes om remis.

Jørn og hans modstander havde rokeret hver sin vej og forsøgte at infiltrere hinandens kongestlling. Jørn spillede en truende springer frem i retning af kongen, og modstanderen skyndte sig at dække sig ind dér – hvad han desværre ikke havde set var at Jørns springertræk også truede damen…

Og derfra var det slut med vores held. Philips modstander rettede to løbere mod hans kongestilling, og Philip forsvarede sig længe præcist. Men til sidst blev trykket så voldsomt at en officer gik tabt, og så var der ikke mere at gøre. Også Claus var kommet ind i en passiv stilling, som lige akkurat hang sammen – men da et tårn trængte ind på 7. række og begyndte at tage for sig af retterne faldt stillingen sammen.

Sidste mand på skansen var Thor, der kæmpede med ryggen mod muren i et dronningslutspil med tre bønder under. Sådan noget er trods alt svært at vinde, og midt i en masse skakker dukkede der lige pludselig en chance op: Thor kunne ofre damen med en patstilling til følge! Det så han desværre ikke, og til sidst fik modstanderen styr på stillingen og gjorde sin overvægt gældende.
Ikke nogen mindeværdig kamp for os. Næste gang kommer der andre boller på suppen!

Claes