2. divisionHoldskak

Vi holder takten!

Skive 1 6 – 2 Nørresundby 2

Claes Løfgren 1 – 0 Jan Nielsen
Phillip Nielsen 1/2 – 1/2 Flemming Skøttrup-Jensen
Jørn Hvid 1 – 0 Arne Hove
Henrik Smedemark 1 – 0 Ole Madsen
Claus Støvring 0 – 1 Kewin Pedersen
Michael Glibstrup 1 – 0 Kristen Møller Jensen
Oleh Sivachenko 1/2 – 1/2 Jan Petersen
Per Nielsen 1 – 0 Michael Bohnstedt

Også i 4. runde kunne 1. holdet noteres for en sikker sejr, da vi på hjemmebanen slog Nørresundbys 2. hold med 6-2.
Michael og hans modstander havde rokeret hver sin vej, men begge havde styr på kongestillingerne – i alt fald indtil Nørresundbymanden overså en binding og begik en grov fejl, der straks tabte en officer.
Oleh vandt en bonde i åbningen, men til gengæld havde modstanderen fået et udviklingsforspring. Han fik erobret bonden tilbage og der opstod et fuldstændig lige slutspil, som snart blev givet remis.
Henrik havde fået et par forbundne fribønder i centrum og var i færd med at forberede deres fremmarch, da modstanderen forsøgte at forbedre de materielle odds lidt ved at tage en bonde – men det kostede ham desværre omgående et tårn.
Min egen modstander indtog en særdeles truende holdning på kongefløjen, hvor alle bønder var sendt af sted mod min kongestilling i ilmarch. Til alt held blev han dog så nervøs for mit beskedne modspil på den modsatte fløj at han i stedet gik i defensiven, og hans stilling mistede snart al koordination og faldt sammen.
Jørns parti så længe meget lige ud, men med et præcist beregnet midlertidigt dameoffer fik Jørn åbnet den fjendtlige kongestilling, og den friske luft udenfor på det åbne bræt bekom ikke Nørresundby-kongen særlig vel.
Også Pers parti var længe lige, indtil modstanderen kom for skade at sætte en kvalitet i slag. Ikke desto mindre havde han stadig chancer for angreb mod Pers konge, men fik ikke spillet det præcist, så Per kunne stabilisere situationen og vandt på sin materielle overvægt.
Phillip havde skaffet sig et godt trykspil på damefløjen, men modstanderen holdt hovedet koldt og forsvarede sig præcist indtil alle brikker pånær et par springere var byttet af, og der ikke var mere at komme efter i slutspillet.
Claus havde stået trykket gennem hele partiet og det sluttede med et tårnslutspil, som med en bonde under ikke kunne holdes.
Men vi ånder stadig Viborg i nakken – kun 1/2 point er der op til det førende hold!