Ungdoms VM

Ungdoms VM i Al Ain – De Arabiske Emirater

Efter et par spændende dage i Dubai – med tur til de kendte turiststeder inkl. verdens højeste bygning, Burj Khalifa på 838 meter, er vi nu tæt ved grænsen til Oman i Al Ain (ca. 600.000 indbyggere).
Vi er indkvarteret i et flot nybygget universitet, og man må bare tage til efterretning, at oliepenge giver mulighed for nogle flotte nye bygninger overalt.
Venlighed og hjælpsomhed kendetegner værterne, der dog er blevet lidt overrasket over, hvor meget 3700 gæster (1835 spillere og ca. 1850 medrejsende trænere, head of delegations og forældre) indtager morgen, middag og aften. Men efter 1. dags kaos, må man sige at tingene fungerer.
Faktisk er det nok de bedste forhold for spillerne, vi endnu har mødt til disse store mesterskaber.
Det eneste der nu mangler er, at de ca. 540 livebræts der faktisk er i den ene af spillehallerne også bliver vist på nettet, men det kommer nok snart.

Rent skakmæssigt er Jesper kommet rigtig godt igang, og efter 2 runder er han eneste dansker med max. point, efter 2 sejre.
Første runde imod Mark Yasser (elo rating 1750) fra Egypten gik ret nemt, hvorimod Jesper selv syntes han var heldig i 2. runde imod Hongjin Ahn (elo 1907) fra Syd Korea, der efter at have vundet en bonde forærede Jesper en springer lidt senere, og så gik det ret hurtigt med at få afsluttet partiet. Men man må godt have heldet med engang imellem, især til VM.

I 3. runde venter en græker på 2005 i elo rating (Angirius Papadopoulos), hvor Jesper har de hvide brikker.

Lørdag venter turneringens eneste dobbeltrunde, hvor meget kan blive vendt op og ned, men efter bare 2 runder har 16 af de øverste 27 seedede at et halvt eller et helt point til, så det viser blot hvor svært det er i disse VM runder. Alle kan spille skak og fejl straffes hurtigt.

Jan Thybo – Dubai d. 20.12.2013

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *