Ungdoms VM

Ungdoms VM Al Ain, UAE rapport 2

Efter 4 dage er der nu også livedækning fra nogle af grupperne. Via www.chessdom.com kunne vi følge bl.a. Jesper i u14 og Filip Boe i i 10.

Runde 3 blev lidt en “øv kamp” kamp for Jesper, der efter at have stået bedst og presset modstanderen med de hvide brikker, afslog et remistilbud og 3 træk senere så stod modstanderen bedst.
Jesper fik placeret sit tårn lidt offside på b8, og undervurderede hvor farligt modstanderens kongevandring fra f8 til b2 var. Det kostede 2 bønder og selvom Jesper kæmpede i over 60 træk, så måtte han til sidst give op.
Lørdag ventede turneringens eneste dobbeltrunde så, og den fik smilet tilbage hos Jesper, der først slog Mamyrbay Assad fra Kazakstan (elo 1904) med sort, og i 5. runde vandt Jesper med hvis over Yu Wenlu (elo 1862) fra Canada.
Det sidste parti kan findes på chessdom.com, hvor der også er Houdine beregninger af træk og stilling – en stor hjælp til en 1200 rated skakfar!!

Jesper fik lukket modstanderens løbere helt ude af kampen og gennemførte et flot bondeangreb i midten og på dronningefløjen. Modstanderen måtte ofre en løber, men kunne alligevel ikke stoppe de hvide bønder.
Flot spil af Jesper.

Dobbeltrunden var også god for Mads Andersen i u18 – der vandt begge kampe. Filip Boe i u 10 og Martin Percivaldi i u 16 vandt en kamp og tabte en, og for VM debutanten Nikolai KIstrup var det en hård dag med 2 nederlag.
I de yngste klasser kommer der mange overraskelser fra spillere uden ratingtal, så prisen for at deltage i disse store VM stævner er ofte tab af rating. Til gengæld kommer det ofte igen, fordi VM også er 12 dages intensiv skaktræning ink. hjælp fra landstræneren (og Allan Stig Rasmussen – der dog primært er med for at hjælpe Mads Andersen).
I 6 runde vendet er hård modstander d. 2. seedede inder FM Chithambaram (elo 2415), som Jesper ogå mødte for 2 år siden i Brasilien. Dengang endte det remis i en kamp hvor Jesper havde fordel, men modstanderen fandt en evigskak. Så en spændene kamp venter.
Nu kan der næppe forventes flere “lette kampe”, efter 6 runder i så hård en turnering, er der spillestyrke bag topplaceringerne, og IKKE lodtrækningsheld.

Al Ain d. 22.12.2013 – Jan T.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *