Klubturnering

Suveræn Claes laver kandidatresultat

Claes Løfgren har domineret mange af de foregående klubturneringer, men aldrig i så udpræget grad som i dette års Efterårsturnering, som er den første af sæsonens tre klubturneringer. Her vandt Claes alle sine syv partier i mestergruppen, hvilket samtidig sikrede ham karrierens første kandidatresultat. Dermed er han berettiget til at spille med i kandidatklassen ved DM i 2022, og Claes har allerede bekræftet, at han agter at stille op i Svendborg. Magtdemonstrationen sendte samtidig ratingtallet fra 2089 til 2137, og dermed er han nu klubbens højest ratede spiller.

Resten af feltet var særdeles jævnbyrdigt, og der var kun ét point fra Jørn Hvid på andenpladsen til Philip Nielsen på syvendepladsen. Samme Philip fik med 9 tjente ratingpoint hevet sig op på 1907 i rating og kan altså igen kalde sig for mesterspiller.

Anderledes spænding om førstepladsen var der i basisklasse 1, hvor Morten Sørensen, Frode Meldgaard og Mirsad Subasic alle sluttede på 5 point. Efter korrektion blev de rangeret i nævnte rækkefølge, hvilket var en logisk følge af, at Morten vandt begge sine indbyrdes partier mod Frode og Mirsad. Dermed rykker Morten op i mestergruppen, som han kommer til at prøve kræfter med for første gang. Det blev også til en pæn ratinggevinst, idet tallet gik fra 1675 til 1716.

Også i basis 1 var resten af feltet tæt, idet Peter D. Nielsen, Gunther Karlsen og Frits Nielsen opnåede 3 points, mens Jakob Schultz Svenningsen og Signe Sofie Bøss Sørensen fik 2 point.

I basis 2 imponerede Bjarne Madsen stort ved som gruppens næstlavest ratede spiller at gå ubesejret igennem turneringen, som han mere eller mindre førte fra start til slut, og dermed kan Bjarne spille i basis 1 i Vinterturneringen. Lagt oven i en fin indsats i en turnering i Viborg, har Bjarne i efteråret været klubbens ratinghøjdespringer, og de 1380, han stillede op med i klubturneringen, er nu forvandlet til 1552.

Dim Buizer med 4½ og Rolf Diderichsen med 4 point kom tættest på at true gruppevinderen, som opnåede 5 point.

I basis 3 stillede 13 spillere til start, men desværre var der tre prøvemedlemmer, som ikke fuldførte turneringen. Det forhindrede dog ikke de øvrige i at kæmpe hårdt om topplaceringerne. Før sidste runde lå gruppesejren til Henry Eriksens højreben, men da han snublede i sidste runde mod Johannes Kringstad, blev der åbnet op for forfølgerne. Det udnyttede både Michael Goul og Jan Kringstad til med gevinster at nå op på 5½ point mod Henrys 5. Korrektionen pegede herefter på Michael som gruppens vinder og oprykker, og han hentede sig også 90 velfortjente ratingpoint, så det nye ratingtal er 1122.

Lige efter top 3 fulgte Johannes Kringstad og Eskild Overlade Larsen med 4½ point, og lidt længere nede i feltet var der pæn ratingfremgang til Emma Nielsen, som med sine 3½ point gik fra 851 til 917.

Anden del af klubmesterskabet, Vinterturneringen, begynder allerede på tirsdag.