Skive Bymesterskab

Søren Agerbæks Mindeturnering

24 spillere havde sat hinanden stævne, da Skive Skakklub i weekenden for første gang i flere år afviklede en weekend-EMT. Den fandt sted i Stendislejren ved Vinderup, og turneringens navn “Søren Agerbæks Mindeturnering”, var en hilsen til afdøde Søren Agerbæk, som i en lang årrække var medlem af henholdsvis Vinderup Skakklub og Skive Skakklub, og som ved sin død havde testamenteret en sum penge til sidstnævnte.

Da den traditionelle fredagsturnering Skive Bymesterskab ikke bliver spillet i denne sæson, spillede de seks bedste ud over pengepræmier også om at få deres navn på vandrepokalen fra bymesterskabet.
Det blev Skives Thomas Thybo (2071), der efter flot spil i de fleste af sine partier løb med den ære efter en skakmæssigt ret dramatisk turnering med en del store fejl med deraf følgende omskiftelige partier. Det bedste eksempel var nok det allersidste parti i gruppen, hvor Skives Claus Støvring (1978) kunne vinde turneringen og få delt førstepræmie, hvis han kunne besejre Thomas Jepsen, Sydøstfyn (2152). Og Claus fik med godt spil klar gevinststilling uden dog at få gevinsten kørt helt i mål, og da Jepsen så fik modspil, satte Claus i tidnød en officer i slag. Herefter stod Thomas Jepsen til gevinst og kunne pludselig nå en delt førsteplads. Men en unøjagtighed i slutspillet med tårn, springer og bonde mod tårn og bonde tillod Claus at bytte bønderne af, og det efterfølgende slutspil var remis ved korrekt spil, og sådan endte det efter fem en halv times spil.
Thomas Thybo sluttede med 3½ point og nåede på 2086 i rating, mens Claus og Thomas Jepsen delte andenpræmien med hver 3 point. For Claus, der spillede sin første turnering i over et år, betød det, at han igen kom over 2000 i rating. Også Jørn Hvid var med i mestergruppen. Jørn viste fine takter, men manglede lige det sidste killerinstinkt, så han endte på 1½ point efter tre remiser og to nederlag.
I mester-2 var der gensyn med klubbens tidligere medlem, Jakob Glibstrup (1910), som endte med at løbe med førstepladsen. I sidste runde kunne Jakob nøjes med remis mod Per Nielsen, som skulle vinde med sort for at snuppe førstepladsen, men der blev taget remis i en lige stilling, da Per begyndte at blive klemt på tiden. Jakob nåede dermed 4 point og steg til 1967 i rating, mens Per fik andenpladsen med 3½ point, hvilket var nok til at få mestertitlen tilbage med nu 1906 i rating. Før sidste runde kunne også Michael Glibstrup nå 3½ point, men i et rodet parti mod Lars Schøning kom han til kort. Michael sluttede dermed på 2½ point. Lars Scøning fik 2 p. på trods af at have stået til gevinst i fire af sine partier, men også for Lars kneb det denne weekend at få slået det sidste søm i.
Basis 1 gav sejr til et andet tidligere medlem af Skive Skakklub, Lars Foldager Pedersen, som efter nederlag i 1. runde vandt sine sidste fire partier. Dermed steg ratingtallet fra 1799 til 1823, og Lars meldte sig i weekendens løb ind i klubben igen. Kim Schmidt, Holstebro (1710) gik som den eneste ubesejret igennem gruppen, og med 3 p. tog han sig af andenpræmien.
Familien Glibstrup var også repræsenteret af Jakobs storebror, Anders (1617), som også tidligere har spillet skak i Skive. Anders var fuldstændig suveræn i basis 2, som han vandt med 5 af 5, og fra et skakligt synspunkt var det lidt ærgerligt, at han ikke kunne snige sig med i basis 1 og få stærkere modstand. Kun Sebastian Gråbæk fra Viby (1548), som blev nummer to med 4 p, formåede at true ham lidt. Arrangørerne fik mange roser for en hyggelig og velorganiseret turnering, men om den fortsætter på baggrund af det lidt skuffende deltagerantal, står indtil videre hen i det uvisse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *