Skoleskakstævne

I samarbejde med Dansk Skoleskak var Skive Skakklub lørdag den 30. januar vært for et stort skoleskakstævne.

60 spillere fra og med 0. klasse til og med 9. klasse spillede skak i 5 forskellige styrkegrupper: Nybegynder, let øvet, mellem øvet, øvet og rutineret.
Spillerne kom fra 10 forskellige skoler, herunder 14 spillere fra Skivehus Skole og 17 spillere fra Vestfjends Skoleskak.
Niveauet gik fra helt nye, der kun lige akkurat ved, hvordan brikkerne rykker og så op til gruppen rutineret, hvor spillerne typisk også er medlem af Dansk Skakunion.
Flere af klubbens medlemmer fungerede som dommere, rundelæggere og så stod klubben også for kiosken. 3 af klubbens unge medlemmer deltog i turneringen: Birgitte Brunsgaard Jacobsen, Jakob Schultz Svenningsen og Marius Bøss Sørensen. Alle spillede med i gruppen for rutinerede.
Bedst gik det for Marius, der vandt gruppen og førstepræmien på 150 kr. I forbindelse med præmieoverrækkelsen gjorde Frode Meldgaard reklame for juniortræning i Skive Skakklub, og det er ikke utænkeligt, at der kommer nogle flere juniorer til træning tirsdage mellem kl. 18 og 19.
Der var enighed blandt deltagere og arrangører om, at det havde været et godt stævne, og sammen med Dansk Skoleskak prøver vi at arrangere et nyt stævne i marts.
På stævnets hjemmeside: Her, kan man finde et udførligt referat, alle resultater og en masse billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *