Skoleskak

Skoleskakstævne på Øster Jølby Skole

Skoleskakstævne på Øster Jølby Skole

I går blev der for første gang i over 20 år afholdt skoleskakstævne på Øster Jølby Skole. Vi havde 11 spillere med.

Den øverste gruppe for de rutinerede skoleskakspillere var en den grad domineret af os, da vi stillede med 6 af de 8 spillere i gruppen.
Philip Nielsen vandt med 6½ af 7. Sejren kom i hus efter solidt spil i de fleste runder, men i partiet mod Signe Bøss Sørensen skulle der hård fight og noget held til. Til gengæld var remisen mod Frede Vognstoft Andreasen fra Ramme lidt ærgerligt, da et fint parti med et vundet tårnslutspil lidt for tidligt blev vekslet til et bondeslutspil, som viste sig at være remis.
Signe Bøss Sørensen blev nummer 3 med 4½. Det kunne være blevet til flere point, hvis ikke at par chancer var blevet misset undervejs, men sejren over lillebror Marius reddede nok dagen alligevel. Når rusten efter tiden i USA med meget lidt skak er banket af, skal der nok komme endnu flere point på tavlen.
Marius Bøss Sørensen scorede ligeledes 4½ point, men korrektionen var dårligere end Signes, så det blev til en fjerde plads. Også Marius viste tegn på, at der er noget rust, som skal fjernes.
Patrick Lund Nielsen spillede noget af det bedste, han har gjort længe og opnåede 4 point, hvilket rakte til en femte plads – men nok så vigtig, første pladsen for spillere under 1100 i rating.
Jeppe Libach Makholm blev nummer 6, og nummer 2 under 1100 i rating med 2 point. Han kæmpede hårdt men måtte bare konstatere, at han var oppe mod overmagten i flere af partierne.
Andreas Lyhne Jensen havde en hård dag på kontoret. Kombinationen af meget hård modstand og ikke at ramme formen er hård og resulterede denne gang i en sidste plads og 0 point.
I gruppen for de øvede blev Felix Frederiksen nummer 3 med 5 point af 7 mulige. Gruppen blev vundet af Emil Zander fra Kjellerup med 7 af 7.
Filip Ahlman Hald blev nummer 5 i gruppen med øvede, med 4 point af 7 mulige. Alexander Kringstad havde en hård dag og sluttede sidst, men der kom dog heldigvis en gevinst på tavlen. Gruppen blev vundet af Marius Sønnichsen fra Herning med 5½.
I gruppen let øvet blev Emma Nielsen nummer 2 med 6 point af 7 mulige. Jeppe Nørgaard blev nummer 3 med 5 point. Begge vandt de en pokal. Gruppen blev vundet af Sayjon Satchithanathan fra Hammerum, som godt nok tabte det indbyrdes parti til Emma men havde bedst korrektion. Alle resultater fra turneringen kan ses: HER

Emma Nielsen og Jeppe Nørgaard med deres pokaler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *