2. divisionHoldskak

Skørping skalperet – 1. division venter!

Skive 1 6 – 2 Skørping 1

Thor Hammershøj 1 – 0 Peter Dam Mikkelsen
Phillip Nielsen 0 – 1 Jørgen Jørgensen
Claes Løfgren 1 – 0 Richard Lilja
Henrik Smedemark 1 – 0 Jacob Fog
Michael Glibstrup 1 – 0 Johannes Struijk
Jørn Hvid ½ – ½ Niels Chr. Davidsen
Claus Støvring ½ – ½ Regnar Simonsen
Oleh Sivachenko 1 – 0 Brian Sørensen

Det blev til en flot sejr for 1. holdet i sidste runde af divisionsturneringen – 4½ points havde været nok, men det lod vi os ikke nøje med! Det må dog siges at lykken var med os et par gange – det gjaldt især mit eget parti, hvor jeg i nærmest kriminel grad havde mishandlet min Caro-Kann åbning. Modstanderen stod overlegent og besluttede afgøre sagen i kongeangreb med et par raske ofre; men heldigvis (for mig) var der et hul i beregningerne, så jeg kunne fremtvinge dronningafbytning og derefter nurse pointet hjem i behagelig vished om at have et tårn mere på kontoen.
Phillips modstander spillede en slags Stonewall-opstilling og det hele udviklede sig tilsyneladende ret fredeligt, men efter dameafbytning luskede en springer sig i et ubevogtet øjeblik ind bag Phillips forsvarslinjer og skabte så meget ravage at en officer gik tabt.
Også i Michaels parti var en Skørping-springer taget på sightseeing i fjendeland – men her endte soloridtet fatalt for den eventyrlystne, som måtte se sig fanget og ikke fandt anden udvej end at ofre sig for en bonde. Det holdt naturligvis ikke i længden.
Stillingen i Jørns parti blev hurtigt meget lukket, og efter dameafbytning tilbød hans modstander remis. Jørn afslog i første omgang, men herefter fulgte yderligere afbytninger og Jørn måtte erkende at der ikke var noget at spille videre på.
Henriks parti så ret lige ud, selv om han havde sikret sig et aktivt løberpar. Men i sin iver efter at bytte damer tillod modstanderen Henriks tårn at trænge ind på 7. række, og i forsøget på at afhjælpe ulykken gik han helt galt i byen og opgav snart efter, da han så sig stillet over for det vanskelige valg mellem officerstab eller mat på 8. række. 
Thor fik lejlighed til at ofre en officer på sin modstanders kongestilling, og det gav bonus – for at redde majestæten måtte damen afgives for en officer, og Thor udnyttede den materielle overvægt uden at give blottelser.
Oleh spillede roligt og positionelt sikkert og vandt en bonde i midtspillet. Det var langtfra klart at stillingen var vundet, men uden at forhaste sig udbyggede Oleh fordelen, og selv om det tog mange træk gjorde merbonden sig til sidst gældende.
Tilbage sad holdkaptajn Claus med en kritisk stilling, men han kunne dog trøste sig med at matchen var vundet uanset udfaldet af sit eget parti. Han havde måttet ofre en kvalitet for en bonde, men kæmpede godt og modstanderen tøvede med at foretage gevinstforsøg. Til sidst, da der kun var tårn mod springer og enkelte bønder tilbage på brættet, opgav Skørpingmanden at finde en gevinstvej og tilbød remis, som Claus selvfølgelig modtog.
Med slutresultatet 6-2 indtog vi 3. pladsen i divisionen, og det betyder så ’oprykning’ til 1. division næste år, efter den nye divisionsordning – medmindre påskens delegeretmøde vedtager det alternative forslag som netop vore modstandere fra Skørping og Aars har fremsendt!