Skive Forårsturnering 2016

Henrik Smedemark blev vinder af både forårets klubturnering og det samlede klubmesterskab, Dim Buizer rykkede op i mestergruppen, og Morten Sørensen stod for det vel nok mest bemærkelsesværdige resultat blandt de i alt 36 deltagere.

Henrik Smedemark vandt tidligt – og ikke helt uheldigt – i turneringen nøglepartiet mod forhåndsfavoritten, Rasmus Thøgersen. Der var dog tæt opløb i gruppen, og før sidste runde havde også Claes Løfgren og Per Nielsen mulighed for at vinde gruppen, ligesom Claes havde en teoretisk mulighed for at blive samlet klubmester. Den forpassede han imidlertid ved at tabe til Rasmus.
Henrik og Per mødtes indbyrdes, og Henrik var et pænt stykke nede i sækken, men en grov fejl af Per i tidnøden ændrede billedet, hvorefter Henrik vandt. Med i alt 6 point er han nu atter et godt stykke over 2100 i rating, og han blev samlet klubmester med 2 points margin til Claes.
I basis 1 var opløbet endnu tættere, idet hele feltet sluttede inden for 2 point. Dim Buizer endte med at trække det længste strå efter gevinst over Thomas Thybo i sidste runde. Frode Meldgaard åndede ham i nakken med gevinst over Henrik Nyby. Begge sluttede på 4½ point, men Dims korrektion var bedst.
I basis 2 var der flere bemærkelsesværdige præstationer. Den største stod Morten Sørensen for ved helt suverænt at vinde gruppen med 6½ point, hvilket sender ratingtallet over 1700, og det skal blive spændende at se Morten i basis 1 efter sommerferien. Nummer to blev tilsyneladende uopslidelige Søren Agerbæk med 4½ point – uden tabspartier. En god turnering havde også Jens Knattrup, som lagde ud med 4 af 5, inden det fes lidt ud med to nuller til sidst.
I basis 3 mødtes to af forhåndsfavoritterne, Torben Thøgersen og Jens Porsborg, allerede i 2. runde med Torben som vinder. Torben holdt stilen med 5 gevinster i de 5 første partier, inden gruppesejr og oprykning blev kørt i mål med 2 remiser til sidst. Jens blev toer i gruppen med 5½ point. Flere af de unge bed også godt fra sig. Marius Bøss Sørensen blev nr. 3 i gruppen med 5 point, Signe Sofie Bøss Sørensen opnåede 4 point, mens Jakog suverænt, holdet bestod af Knattrup, Laurids, Jacob og Jan Kringstad – dette gav en flaske vin til hver af deltagerne som præmie.
Skive 4 blev her nr. 4. Enkeltresultaterne kommer via DSU’s turneringssystem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *