C-rækken

Skive 6 (“junior-holdet”) vandt 3-1 over Herning

Skive 6 debutterede mandag den 27. oktober i holdturneringen med en 3-1 sejr over Herning 6. Signe Sofie Bøss Sørensen var desværre syg, så vi stillede med Morten Sørensen på førstebrættet, Birgitte Jacobsen (12 år) på andetbrættet, Jakob Svenningsen (10 år) på trejdebrættet og Marius Bøss Sørensen (8 år) på 4. brættet.
Først færdig var Birgitte, der lagde ud med en lille åbningsfejl, der kostede en bonde. Den fik hun erobret tilbage, og i vanlig aggressivt stil gik hun herefter til angreb og opstillede diverse trusler om mat, gafler o.s.v. Modstanderen var rutineret og hoppede ikke på dem, men i træk 26 overså han at Birgittes dronning og løber var på samme diagonal, og der var mat med dronningen på g2.
Jakob havde de hvide brikker og fik i åbningen sin springer op på d5, samtidig med at sorts springer f6 var bundet af en løberen på g5 (Birgitte-tricket som det er døbt i Vestfjends Skoleskak). Sådan, hul i modstanderens kongelinje og et meget farligt angreb. Jakob byttede desværre rundt på en trækrækkefølge og fik sat sin dronning i slag i en stilling, han havde set som skakmat. Den efterfølgende analyse viste, at der var forceret mat i 4, hvis han havde givet skak med springeren først, så en rigtig ærgerlig debut til Jakob, der burde have kørt en sikker og hurtig sejr hjem.
Marius ofrede en løber for to bønder og en smadret kongestilling uden mulighed for rokade. Derefter blev spillet meget kompliceret, og Marius brugte 1 time og 15 minutter om de første 20 træk. Officeren blev vundet tilbage ved en mattrussel, og i træk 23 kom så gevinsten af det vilde angreb, og Marius kunne sætte sin modstander mat.
20 minutter efter de andre blev Morten færdig på førstebrættet. Med 400 i rating-forskel burde det være en let sejr, men modstanderen spillede solidt, og det blev til en lang “arbejdssejr”, hvor en række små fejl kostede modstanderen 3 bønder.
Kl. 22 kunne de unge mennesker komme hjem i seng med en 3-1 debutsejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *