2. division

Skive 2 – Skive 1

  1. Thor Hammershøj 0 – 1 Thomas Thybo
  2. Philip Nielsen 1/2 – 1/2 Claes Løfgren
  3. Emil Diderichsen 1/2 – 1/2 Jørn Hvid
  4. Lars Agger 0 – 1 Lars Schøning
  5. Mirsad Subasic 0 – 1 Claus Støvring
  6. Morten Sørensen 0 – 1 Per Nielsen
  7. Jan Pedersen 0 – 1 Lars Foldager
  8. Egon Frandsen 0 – 1 Oleg Sivachenko

                                      1 – 7

Sidste vinters divisionsturnering blev aflyst efter kun én kamp pga. coronasituationen – forhåbentlig vil det lykkes at gennemføre denne sæson! Vi lagde i alt fald hårdt ud med den første kamp, hvor klubbens to bedste hold tørnede sammen. Det blev en stor sejr til 1. holdet, men cifrene fortæller ikke hele historien – 2. holdet kunne sagtens have fået et par points mere!

På bræt 1 havde vi fornøjelsen af at se at Thomas, trods fraværet fra klubben, ikke har mistet det sikre og hurtige overblik – han brugte vist kun 20 min. til hele partiet! På brættet så det længe lige ud, men Thomas fik så småt overtaget og kongeangreb. Det lykkedes Thor at lette trykket ved at bytte damerne af, men Thomas havde stadig godt fat og kunne veksle angrebet til et bedre slutspil med merbonde, som han sikkert førte til gevinst.

Egon og Oleg spillede et engelsk parti der længe så ganske lige ud. Egon ofrede en bonde, men fik ikke rigtig noget for den, og Oleg kunne afslutte med en fiks manøvre der vandt bonde nr. 2 og dermed partiet.

Mirsad holdt heller ikke alt for godt sammen på bønderne i sit parti mod Claus, der vandt først én og siden en til. Det så ud til at Claus skulle køre det hjem uden problemer, men så dukkede der ud af det blå en gylden chance op som Mirsad desværre missede – og så gav Claus ikke flere blottelser.

I mit eget parti mod Philip havde jeg håbet at kunne profitere af mit løberpar, men mange brikker var blevet byttet af, stillingen forekom lige, og jeg forsøgte mig med et remistilbud. Desværre ledsagede jeg det med et tankeløst ventetræk, som tillod Philip at etablere en binding der så ud til at vinde en
løber, så han afslog naturligt nok. Heldigvis lykkedes det dog at finde en mirakuløs redning for den truede officer, og remis blev det alligevel. Pyha.

Emil og Jørn spillede et roligt damebondespil, hvor der ganske vist hen ad vejen opstod lidt skærmydsler på damefløjen – men spillet kom vist aldrig rigtig ud af balance, og efter en del afbytninger var stillingen helt lige og der blev taget remis.

Per forsvarede sig med en Pirc mod Mortens 1.e4, men efter at have været en tur oppe på e7 gik hans sorte løber hjem igen og nåede frem til g7, hvor den befandt sig bedre… i alt fald var det Per der fik gang i en truende bondelavine med e5-f5-e4. Mortens kongestilling blev sat alvorligt under pres, og mens hans dame befandt sig på plyndringstogt på damefløjen satte Per tommeskruerne på kongen, og mat var uundgåelig.

De to Lars’ers parti var noget af et drama. De rokerede hver sin vej og gik uden skånsel løs på hinandens kongestillinger. Lars S ofrede en officer, men det var Lars A der havde bedst fat – det hang dog på et enkelt tempo, og da A ikke fandt den præcise måde at fortsætte sit angreb på fik S lejlighed til at skrue bissen på og sætte mat i stedet. Uha.

Tilbage sad Lars F og Jan med dagens længste parti. I et slutspil med T+L på begge sider havde Lars en farlig fribonde som han forsigtigt nursede fremad. Men vejen var ikke let, og Jan forsøgte at skabe modchancer – til sidst kom fribonden dog inden for rækkevidde af forvandlingsfeltet, og ved udsigten til store materielle tab måtte Jan opgive.