Mesterrækken

Skive 1 sikrer oprykning til 2.Division

Skive 1 sikrede sig med en runde igen oprykningen til 2. division. Med en sejr på 5½ – 2½ over Thy samtidig med, at Herning 2 kun fik 4½ mod Holstebro 2, kom afstanden til Thy og Herning op på henholdvis 9½ og 10 point inden sidste runde i Skive søndag den 4. marts.

På bræt 1 lykkedes det Henrik Smedemark at holde et dobbelt tårnslutspil med en bonde mindre remis mod Ove Kroll.
Thys 2. bræt Jens Grud Sørensen forsøgte at ofre sig til angreb i åbningen, men Claes Løfgren parrerede fint og vandt partiet. Det kunne måske være gået hurtigere, men et point er et point.
Partiet på 3. bræt varede kun 19 træk, da Kai Jessen gik galt i åbningen. Dermed kunne jeg notere en hurtig gevinst og følge med i holdkammeraternes partier.
Tummas Jacobsen fik i overgangen fra midtspil til slutspil skabt sig en farlig fribonde i b-linien, som endte med at afgøre partiet, da Morten Fabrin ikke kunne stoppe den uden afgørende tab af materiale. Dermed sikrede Tummas thyboerne dagens eneste sejr.
5. og 6. bræt var op ad bakke for Skive. Jørn Hviid fik med det yderste af neglene kæmpet en halv hjem mod Egon Madsen, mens Per Nielsen sikrede sig en halv mod Michael Christensen efter at have været presset på både brættet og klokken det meste af partiet.
Knud Peder Jensen vandt et typisk “Knud Peder-parti” på bræt 7. Ikke den vilde action i åbningen, men så stille og roligt et lille pres, som gradvis blev forstærket indtil Finn Munk Andersen’s stilling faldt sammen og endte med at være et tabt slutspil.
På bræt 8 fik Michael Glibstrup gang i et farligt angreb efter afbytningen af dronningerne. Torben Laursen forsøgte sig med et modangreb, men Michaels angreb var farligst og sikrede sejren.
Den eneste af de faste på holdet med maximum er nu Knud Peder med 5 af 5. Jørn er dog foran i kampen om topscorertitlen med 5½ af 6.
Stillingen og resultaterne fra Mesterrækken findes HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *