Klubben

Simultanskak

For tredje sæson i træk stillede den tidligere Skive-spiller, stormester Jesper Thybo, op til sæsonstarten i Skive Skakklub for at spille simultan. Jesper, som nu repræsenterer Jetsmark Skakklub og på den aktuelle ratingliste står med 2555, havde i 2019-udgaven blot afgivet en enkelt remis til Peter Damgaard Nielsen. Heller ikke i år blev der den ringeste tvivl om udfaldet, idet Jesper vandt med 19½-1½, men han kom i bogstaveligste forstand til at svede mere for det i år, da der denne lummervarme augustaften blev ydet ganske god modstand på mange af de 21 brætter, og dysten varede langt over tre timer.
Som den eneste formåede klubmester Claes Løfgren at besejre stormesteren. Claes fortalte bagefter, at han fik en solid stilling med en ekstra kvalitet. Claes var i tvivl om, hvorvidt Thybo kunne have holdt remis med bedre tid og korrekt spil, men det lykkedes i hvert fald ikke.
Det sidste halve point hentede Per Nielsen, som fik holdt fast i et kompliceret slutspil, der længe så fordelagtigt ud for Jesper.
Sidste års pointtager, Peter Damgaard Nielsen, var tæt på at gøre det endnu bedre i år, da han fik gevinststilling i et slutspil med tårn og ekstra bønder mod to løbere, men han fik det ikke spillet korrekt og endte med at tabe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *