2. division

Sejr til 1. holdet

SKIVE 1 5 – 3 Holstebro 1

Claes Løfgren 0 – 1 Thomas Jepsen
Phillip Nielsen 1/2 – 1/2 Ole Østergaard
Jørn Hvid 1/2 – 1/2 Erling Høiberg
Henrik Smedemark 1 – 0 Peter Husted
Claus Støvring 1 – 0 Poul Erik Nielsen
Michael Glibstrup 0 – 1 Mads Svendsen
Per Nielsen 1 – 0 Alex Petersen
Thor Hammershøj 1 – 0 Henrik Paarup

Jørns modstander åbnede med London-systemet men fortsatte ret uambitiøst, en masse officerer blev byttet af, og da hvid tilbød remis ved træk 20 i en fuldstændig lige stilling fandt Jørn ingen grund til at afslå.
Også Henriks parti så længe meget lige ud, men så kom hans modstander for skade at bytte damerne af så uheldigt at Henrik fik et par flotte forbundne fribønder – og selv om det endnu ikke virkede helt klart opgav sort snart efter.
Thor spillede hvid i en kongeinder, og da centrum på et tidspunkt blev åbnet overså modstanderen først en binding og til sidst et mellemtræk som endte med at koste ham et helt tårn.
Phillips modstander spillede sin hollandske åbning meget aggressivt, men Phillip parerede angrebsforsøgene og kunne afvikle til et lidt bedre slutspil – men fordelen var dog ikke stor nok til gevinst.
Michael kom hurtigt under pres og tabte en officer, og selv befandt jeg mig også efter alt for passivt spil i en trykket stilling, som min modstander stille og roligt konverterede til et vundet slutspil.
Claus’ parti blev ad omveje til en lukket sicilianer, hvor Claus med sort skaffede sig et initiativ på damefløjen. En bonde blev indkasseret, og ved udsigten til at tabe den næste opgav hvid.
Pers modstander overså en finesse der kostede ham en kvalitet, men kæmpede indædt videre. Per kunne dog på det rette tidspunkt ofre kvaliteten tilbage og derigennem afvikle til et let vundet springerslutspil.

Med 9 1/2 p. deler vi nu 2. pladsen i rækken med Kjellerup, mens Viborg har lagt sig klart i spidsen med 12 p. Hele 4 hold, deriblandt vores eget 2. hold, deler 4. pladsen med 7 1/2 p.