Schlosspark Open, Wiesbaden

Efter tidligere at have besøgt turneringer i Werther og Bad Zwishenahn, så besøgte vi denne gang Schlosspark Open i Wiesbaden. Det kan absolut anbefales at prøve at deltage i udenlandske turneringer, hvor man møder nye spillere, se andre forhold, og ikke mindst, at der ofte afvikles 7 kampe på 4 dage, så man får masser af skak på få dage. Med Autobahn når man temmelig hurtigt frem, og hotelpriserne i Tyskland er ikke afskrækkende. Dog skal man tilmelde sig i god tid. Denne turnering var booket helt op mere end 2 måneder før turneringsstarten.

Turen var også en del af forberedelserne til Ungdoms EM i Georgien (18 – 29 oktober), hvor både Jesper og Thomas Thybo deltager sammen med Rasmus Thøgersen.

Jesper Thybo sluttede som nr. 16 ud af 186 deltage med 5 af 7 point. (seeded nr. 32)
I første to runder vandt Jesper over Tabea Wilke (elo 1750) og Peter Keller (2110).
I 3. runde ventede FM Daniel Malek (2391) og med Jespers egne ord, så blev han helt ud af brættet med de hvide brikker. Selv en ikke særlig skakkyndig far kunne se, at det var godt!!!

I 4. runde ventede endnu en FM’er Martin Haag (2307) og efter næsten 5 1/2 times kamp, måtte Jesper give op. Kampen var lige meget længe, men til sidst blev det afgørende at Haag fik kongen med helt frem og fik nappet 2 af Jespers bønder. Kampen var dog stadig spændende, da Jesper havde en fribonde, og da det var sidste kamp, stod der efterhånden en helt kødrand af publikummer.

I 5. runde blev det en ret sikker sejr med hvid over Daniel Kiefer (2263) hvorefter der i 6. runde igen ventede en kamp på over 5 1/2 time.
Vi troede længe at Jesper stod bedst imod Valeriy Krenz (2242), men desværre fik modstanderen fanget en springer, så Jesper spillede med Dronning, Løber og 4 bønder imod Tårn, 2 Løbere, Springer og 4 bønder. Det var dog stadig spændende, da Krenz ikke rigtig kunne få organiseret sit angreb, og der var flere gange situationer, hvor det kunne have kostet en officer eller en evigskak.
Krenz måtte bruge næsten 2 timer på at afslutte kampen, så der var kun 20 minutter til at sidste runde skulle starte.

I sidste runde var Gerhard Kuhn (2023) aldrig rigtig inde i kampen og Jesper vandt ret hurtigt.
Med en forventet score på 3,15 så øges ratingtallet til godt 2200.
Da Fide har valgt at ændre koffitienten til 40 for spillere under 18 år, så stiger Eloratingen til hele 2333.

Lillebror Thomas Thybo havde en mindst lige så god turnering og sluttede som nr. 100, med en seeding som nr. 159.
Thomas lagde hårdt ud ved at besejre Valerius Costea (elo 1988) i overlegen stil, og senere fulgte gevinster imod Michael Brandt (1762) og Leonidas Sergakis (1803) samt remis imod Michael Bolduan, og selvom der blev tabt 3 kampe, så var den forventede score kun på 0,91, så 3,5 point af 7 medfører et ordentligt spring opad i rating. Den nye elorating hedder 1829.
Pga usikkerhed om bonusreglerne så tør jeg ikke rigtig sætte tal på ny dansk rating, men jeg tror den er tæt på 1800.
Det bliver spændende at se, hvordan det udvikler sig for Thomas i den kommende sæson. Lige nu er der stor lyst – og masser af kreative ideer på brættet.

Den skrivende chauffør på turen deltog også i turneringen, men det er der ABSOLUT ingen grund til at skrive mere om.

Wiesbaden d. 1.9.2014
Jan Thybo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *