Ungdoms EM

Rapport fra Slovenien – 11. runde

Så blev 11. runde endelig afsluttet og endnu en stor oplevelse er ved at være forbi.
Det har været et dejligt hold at være afsted med, resultaterne har været svingende, og mange opdager
hvor svært det er, i forhold til de hjemlige hold – og byturneringer, at gøre sig gældende, når man de møder
de bedste fra hele verden.
Thomas fik en hård debut, 2 sejre, 2 remis og 7 nederlag, giver en del tabte ratingpoint, men samtidig en masse erfaring,
og et kendskab til, hvad der kræves, hvis man vil være med blandt de bedste.
Thomas var dog altid i godt humør, og en glad dreng er altid rar at have med.
Jesper, der på forhånd var seeded nr. 68 var Danmarks bedste spiler denne gang, med 6 sejre, 1 remis og 4 nederlag, og et ratingperformacence på tæt på 2200, så var det en rigtig flot turening, der indbringer ca. 50 rating point, og det er sjældent at se ved internationale mesterskaber.
Oven i købet var han syg i en af runderne, der kostede et ærgeligt nederlag i en stilling, der var mindst remis, men sygdom kan ingen holde for.
Med de nye ratingpoint er Jesper tæt på 2100 i rating, ovenpå et år, hvor mange ting har drillet.
På den anden side så viser det netop, at man opnår en anden hårdhed og udholdende, når man deltager i udenlandske turneringer, og at der kræves træningsflid for at opnå resultater. Når dette pares med lidt talent, så kan vi godt spille med imod de bedste udenlandske talenter.
Jesper havde trukket Tarry Aryan fra Norge i sidste runde, der med ca. 2300 i rating blev for stor en mundfuld. Selvom Jesper var skuffet lige efter kampen, så er jeg sikker på, at når han tænker på de mange flotte kampe, der blev vundet, så vil han være tilfreds og ser frem imod nye udfordringer, som der nok skal komme flere af.
Vi glæder og alle til at komme hjem, selvom det er svært at forestille sig, at undertegnede og Thomas skal være klar tirsdag aften i Vorgod, men det er vi jo nok, selvom der er en verden til forskel på en turnering med 1500 unge talenter, video og livekampe, og så en kamp i A rækken i Vorgod, men det er jo skak alt sammen.
Jan Thybo, Maribor, Slovenien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *