Ungdoms EM

Rapport fra Slovenien – 2. runde

Efter en lang rejse via Hamborg, Wien og Zagreb og en bustur med skrap told og paskontrol på grænsen imellem Kroatien og Slovenien nåede vi frem til hotellet onsdag sidst på eftermiddagen. Så det var en træt forsamling spillere, trænere og medfølgende forældre, der spændte kunne kigge på Hotel Primus Terma i Ptuj ca. 20 km udenfor Maribor og spillestedet, og efter den fæle oplevelse fornyligt i Istanbul til OL, så var det virkelig glædeligt at se standarden. Værelserne er store og flotte, Buffetten morgen, middag og aften indeholder masser af valgmuligheder, og svømmepølen med 30 grader varmt vand er åben fra kl. 8 om morgenen til kl. 22 aften. Oven i købet kan man svømme igennem “et plastforhæng” og så svømme rundt ude under månen – stadig med ca. 30 graders varmt vand.
Så de ydre rammer er ingen undskyldning, hvis det ikke skulle gå godt ved brættet.

I Første runde spillede Jesper med de sorte brikker imod Koreaneren Ian Choi med (Elo 1478). Helt som forventet så endte det med point til Jesper, der dog måtte bruge lang tid på at få sejren i hus. Uanset så er det altid en lettelse at komme igang i turneringen med en sejr.
Ved disse turneringen kan man blive “voldsom snydt” af ratingtal, så intet er sikkert på forhånd.

Thomas ar mere uheldig med lodtrækningen og trak de hvide brikker imod en stærk Græker Karousus Nikolaos (elo 1613).
Allerede efter få træk fik grækeren et trick ind, der kostede en officer, og selvom Thomas kæmpede flot og faktisk havde nogle modspilschancer, så var grækeren for stærk og Thomas måtte give op.

I anden runde havde Jesper hvid imod en stærk inder Nr Vignesh, der med 2230 i Elo er seeded nr. 24 i turneringen. Efter et spændende parti, der ifølge Jesper kunne gå begge veje fik Jesper sejren i hus efter ca. 4 timers spil, så en flot start på mesterskabet med 2 point af 2 mulige, og nogle spændende kampe forude – mod stærke modstandere.

Thomas havde i 2. runde trukket en spiller fra Bolivia, Sergio Antezana, hvor vi ikke kunne finde noget i basen. Efter et spændende parti i Kongeindisk måtte Thomas desværre se pointet ende hos Bolivianeren, men der var masser af positive elementer i Thomas spil, og det var meget tæt på at pointet var kommet i hus.
Men en enkelt fejlvurdering til sidst kostede desværre en fribonde til modstanderen, der ikke kunne stoppes igen.

Men selvom der endnu ikke er kommet point på kontoen for Thomas, så er humøret højt, og vi ser frem til de kommende dages kampe. Med 11 runder på 10 dage, så er der maser af mulgheder endnu, og Thomas, der jo er debutant til de store udenlandske mesterskaber, kan se frem til masser af erfaring, som nok skal koste de danske modstandere masser af points, når vi kommer hjem igen.
For selvom kampene selvfølgelig er det vigtigste, så er det jo samtidig 12 dages intensiv træning sammen med nogle af de bedste danske ungdomsspillere, og partierne blive kigget igennem hver aften, så det er virkelig lærerigt.

Lokalredaktionen i Maribor vender tilbage med mere nyt om et par dage.
Slovenien d. 9. november – Jan Thybo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *