Ungdoms EM

Rapport fra Slovenien – 6. runde

Mandag er turneringens eneste dobbeltrude (og tak for det). Vi opholdt os imellem 11 og 13 timer på spillestedet, og selvom der var sørget for frokost tæt på spillestedet, så fik vi ikke slappet meget af imellem runderne.

Spillestedet ligger lige op af et berømt skispotssted, og normalt ville der allerede nu være sne i og omkring Maribor, så vi har været heldige med det flotte vejr indtil nu.

I dagens første kamp (5. runde), havde Jesper ikke ligefrem lodtrækningsheld og skulle spille sort imod Christoffer Gu fra USA, der har 2283 i elo rating. Jesper kom ret hurtigt til at stå under, og han fik aldrig spillet fra de tidligere runder frem på brættet. Måske sad der stadig lidt influenza i kroppen, og efter 2 1/2 time opgav Jesper at spille videre. Ærgeligt med sygdom, når man har forberedt sig seriøst til turneringen.

I 6. runde trak Jesper så Davis Rednand fra Storbritanien der med 1831 i elo, havde scoret 2,5 point, primært imod lavere rangerede spillere, men det blev dog klar dansk gevinst efter 3 timers kamp, så med 3,5 point af 6, så er Jesper yderst tilfreds, ikke mindst set i lyset af tabet pga sygdom i 4. runde.

Thomas havde en hård dobbeltrunde, efter sejren i 4. runde mødte han en meget stærk koreaner (1466 ELO), der er på vej frem.
Efter en spændende kamp endte det med at Koreaneren fik en fribonde, og hvis Thomas gik efter den, så ville hans egne bønder i den anden side blive “slagtet” af modstanderen. Men ingen skam at tabe til så stærk en modstander, og der blev indsat erafing på kontoen.

I 6. runde blev Thomas snydt af Tyskeren Bennet Biastoch, som vi faktisk havde mødt i turneringen i Werther tidligere på året.
Desværre havde han skiftet åbningsspil, så forberedelsen gik ikke ind, og istedet blev Dronningen fanget af to stærke løbere, og så var den kamp forbi. Tyskeren har ikke Elorating, men han har over 1500 i tysk rating, så det er ingen skam at tabe til så stærke modstandere.

Nu venter der heldigvis en fridag, hvor vi skal hvile ud og nyde livet, og plaske i poolen. Det er også tiltrængt for de unge mennesker, der er på hårdt arbejde hver dag. Dog er jeg helt sikker på, at ingen hellere vil hjem og i skole.
Jeg er også sikker på, at de unge spillere forstår, at hvis man vil kæmpe imod de bedste spillere i hele verden, så skal man arbejde med skakken derhjemme, og der skal trænes seriøst. Heldigvis findes der idag mange bøger, hvor mn lærer skak på en sjov on underholdende måde. Så det er jo både flot at være udtaget, men det giver også et pænt hop fremad, hvis man suger lærdom til sig, fra alle de dygtige spillere der er med hernede (inkl. landstræneren og Tavs Bjerre fra Skanderborg og Leif Kristensen fra Sorø).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *