Politiken Cup

Politiken Cup 3. runde

Til trods for, at alle fire fra Skive havde sort i tredje runde blev det til imponerende tre point. Det bliver ikke mindre imponerende, når man så på modstanderne.

Rasmus Thøgersen (2152) vandt over IM Jonathan Carlstedt, GER (2460) i et parti, hvor modstanderen spillede noget utraditionelt i åbningen. Rasmus holdt hovedet koldt og vandt først en bonde og udbyggede herefter fordelen. Desværre begyndte tiden og trykke, så det blev ikke til de bedste træk. En overgang kunne man frygte, at chancen var forspildt, men heldigvis blev slutspillet godt for sort, og Rasmus spillede det rigtig flot. Dermed var hans hidtil største skalp i hus.
Thomas Thybo (1826) vandt med de sorte brikker over Thomas Garberg Tryggestad, NOR (2204). Også i dette parti forsøgte den højest ratede spiller at komme uden om alt for velkendt åbningsteori. Her lykkedes taktikken bedre, selvom det var ved at gå galt i træk 19, hvor Thomas Thybo valgte Sd5 i stedet for Sa2+, som ville have givet ham en god fordel. Herefter fik normanden opbygget en større og større fordel, men bedst som sækken skulle snøres, var tiden begyndt at trykke for hvid, og der sneg sig nogle fejl ind, hvorefter det i stedet var sort, som fik fordel. I træk 46 og 47 kom der et par virklig dårlige træk fra hvid, som straks blev straffet med matangreb og sort gevinst.
Morten Vigh Fabrin (1976) hev en favortisejr hjem mod Kai Gylling Nielsen, Roskilde (1626), mens Lars Foldager Pedersen (1763) måtte indkasserer et nul mod Ragnar Holm, NOR (2124)

Femte runde byder på følgende opgør for spillerne fra Skive:

  • Rasmus Thøgersen (2152) – GM Jon Ludvig Hammer, NOR (2677)
  • Thomas Thybo (1826) – FM Julian Kramer, GER (2312)
  • Morten Vigh Fabrin (1976) – Mikael Rølvåg, NOR (2193)
  • Lars Foldager Pedersen (1763) – Grace Biasi, CHE (1649)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *