Grækenland

PALEOCHORA, RUNDE 2-3

En helt anden virkelighed end onsdagens lette modstandere ventede de to Skive-spillere i torsdagens runde 2, hvor Lars Schøning skulle forsvare de sorte brikker mod IM Karina Szcepkowka fra Polen (2396), mens Per Nielsen ligeledes med sort mødte FM Stamatis Kourkoulos-Arditis, Grækenland (2416).

Per slap bedst fra udfordringen, selv om det ikke gav point. I en Benko-gambit var der trods minusbonden pæn fordel indtil omkring træk 25. Så kom der et par unøjagtigheder, og til sidst fik grækeren overtaget og vandt efter en flot afslutning.
Lars fik ikke lov til at komme ind i sin ønskede opstilling mod d4, og partiet blev hurtigt op ad bakke. Lars valgte at opgive kort før træk 25.

I runde 3, der ligeledes blev spillet torsdag, fik vi at se, hvor stor forskel, der kan være på at møde 1500-spillere. Per fik fornøjelsen af Eva Serpetsidaki (1591) fra Grækenland. Eva lignede ikke en, der havde meget lyst til at spille skak. Hendes træk foregik i lyntempo, og selv om det gik rimelig godt en del træk, måtte det næsten gå galt på et tidspunkt. I træk 20 flyttede hun dronningen væk fra dækningen af en springer, og så slap hun for at spille mere.
Helt anderledes kvalitet var der over Lars’ modstander, 13-årige Zherdev Sviatoslav fra Rusland (1578). Lars fik med de hvide en stilling, der godt nok så lovende ud, men som vistnok ikke var så farlig, som den så ud til. Efter et kompliceret midtspil, var stillingen ret lige, og såvalgte Lars at tilbyde remis, hvilket russeren tog imod. Bagefter så man måske en af årsagerne til Sviatoslavs stigende spillestyrke. Partiet blev systematisk gennemarbejdet med hans træner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *