DM i hurtigskak

Overraskende resultater ved DM i hurtigskak

IM Jens Ove Fries Nielsen fra Fredericia blev en lidt overraskende danmarksmester i hurtigskak, da han kun var seedet 8. Sejren var dog rimelig suveræn, idet Jens Ove opnåede 6½ point af 7 mulige, hvilket var 1 point mere end nummer to.

IM Bjørn Møller Ochsner fra Århus/Skolerne havde trods en seedning som nummer 7 lagt sig i spidsen med 5 af 5, men han måtte i 6. runde se sig besejret af den kommende danmarksmester. I sidste runde blev det til en remis, hvomed sølvet var hjemme. Bronzen gik heller ikke til en af forhånds favoritterne. Den gik til et Skive Skakklubs tidligere medlemmer Thihomir Borovnica fra Evans, som var seedet 9. Sammen med 5 andre opnåede han 5 point, men han havde den bedste korrektion og snuppede dermed bronzen. Blandt de andre med 5 point af var forhåndfavoritten og den forsvarende mester GM Allan Stig Rasmussen fra Jetsmark, hans march mod en tredje titel på stribe blev bremset i tredje runde af den nykårede europamester for U14 Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg. For at være med i kampen om titlen skulle Allan Stig hermed vinde de resterende fire, men der smuttede en mere, så det blev ikke til medalje i år.

IM Jesper Thybo, som kom med en frisk sejr i EM for U18 landede også på 5 point. Han måtte allerede i anden runde indkassere sit første nederlag i turneringen. Da Tihomir trak sig sejrigt ud af opgøret mellem de to tidligere Skivespillere.
Jonas Buhl Bjerre lagde fra land med lyn og torden og havde fire af fire, før gassen gik af ballonen efter nederlag i femte runde til Bjørn Møller Ochsner, og han sluttede på 4½.
Feltets anden stormester og tidligere seniorverdensmester Jens Kristiansen fra Bornholm sluttede på 4 point after nederlag til nummer 1 og 2 samt GM Allan Stig Rasmussen.

Rasmus Thøgersen, som trods sit skifte til Jetmark stadig bor i Skive og således var på hjemmebane havde en turnering på det jævne og sluttede med 3½ point uden rigtigt at få drillet favoritterne i det omfang, han nok havde håbet på.
Ingen af de nuværende medlemmer af Skive Skakklub var på forhånd udset til at kunne blande sig i topstriden, og det kom heller ikke til at ske. Bedst placere af de tre nuværende skivespillere, som stillede op i DM-klassen, blev Claes Løfgren med 2½ point

Alle resultaterne kan findes Her

Jens Ove Fries Nielsen i dybe tanker mod Bjørn Møller Ochsner. Foto Ken Holm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *