Ungdoms VM

Nyt fra Brasilien – 5. runde

Tirsdagens modstander for Jesper var Gabriel Kimelman fra Uruguay, der med 1843 i Elo og de hvide brikker ikke kunne regnes som nogen nem modstander – det kan vel ingen hernede – alle kan spille skak på højt niveau og der bliver virkelig kæmpet for hvert point. Modstanderen spillede helt som forventet i de første 6 – 7 træk (en slags kongeindisk med hvid) med Sf3, g3, Lg2, 0-0 og d3 helt som Jesper havde forberedt. Da han lidt senere afveg, syntes jeg at der kom et meget farligt angreb ud af det, men Jesper virkede helt rolig, og til sidst kunne selv jeg se, at modstanderen manglede et ekstra træk for at få angrebet igennem.
Da Jesper kort efter afslog et remistilbud, følte jeg mig sikker på, at han havde en plan. Det viste sig da også, at han kunne spille et sikkert slutspil, hvor Jesper havde en aktiv springer imod en dårlig løber, der var lukket helt ude, og kort efter begyndte Jesper at tage bønderne en efter en, og da selv jeg kunne se, at nu ville Jesper kunne gå igennem med en bonde og få en ny dronning, opgav Kimelman.
Der er en utrolig forskel på humøret, når det ender med sejr, i stedet for tab, og nu venter vi spændt på, hvem modstanderen bliver i 6 runde. Med 3,5 point ud af 5 mulige er Jesper absolut med i toppen, hvor de bedste jo hele tiden møder hinanden, så meget kan ske endnu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *