Nyt fra Brasilien – 7. runde

Jesper blev i 6. runde desværre snydt i åbningen, så han mistede to bønder og et tårn for en løber, men han havde alligevel masser af modspil, da tyskerens brikker stod noget indelukkede og en overgang så det ud som om, at tyskeren ville tabe på tid.

Jesper havde et voldsomt angreb, men desværre brugte han ikke helt tid nok og satsede lidt forkert i slutspillet, hvor han ofrede en springer og den sidste løber i forsøget på at sætte mat. Efter partiet fandt Jesper og Mads i fællesskab en anden løsning, så måske skulle Jesper have brugt lidt mere tid, så havde han måske fundet den rigtige løsning. Da kampen sluttede havde Jesper faktisk en time tilbage, hvor tyskeren kun havde ca. et minut og 30 sekunder.

Set fra tilskuerpladserne (balkonen lige ovenfor kampene hvor jeg kan se hvert eneste af trækkene i Jespers kampe – UDEN at han kan se mig) var det uhyggeligt spændende, både om Jesper kunne finde en mat og om tyskeren ville fejle i tidsnød. Desværre gik det ikke denne gang, men det var tæt på at Jesper fik vendt kampen.

I 7. runde mødte Jesper Arno Sterck fra Belgien (1826 i ELO rating) og Jesper skulle styre de sorte brikker.
Som forventet spillede Belgien e4 i første træk og Jesper svarede med c6 for at spille Caro-Kann og de første 7 træk kom lynhurtigt, men da Jesper spillede bonden til h6 i 7. træk gik modstanderen helt i stå og han tænkte herefter i 42 minutter over det 8. træk.

Jesper var bagefter helt uforstående for, hvorfor han brugte så lang tid på dette træk, og det var medvirkende til at belgieren senere blev presset på tid. Da han trak (slog springeren på f6 med den sorte løber som Jesper lynhurtigt tog igen med e bonden) havde han 51 minutter tilbage og Jesper havde en time og 31 minutter.

Herefter gik belgieren til angreb med den hvidfeltede løber, som Jesper vandt med et agressivt springertræk, og det så ud som om, at Jesper kom foran med en officer, men desværre havde jeg overset, at modstanderen kunne rokere langt og pludselig ville vinde Jespers springer, så stillingen igen var materielt lige, men Jesper havde fordel pga. løberparet. Modstanderen holdt dog hovedet koldt i tidnøden og fik afviklet til et lidt bedre slutspil for Jesper. Jesper ofrede så en bonde for et stærkt initiativ og så endte det med en flot skakmat.

Kampen i toppen af turneringen er tæt og meget kan ske endnu.
I 8. runde skal Jesper spille de hvide brikker imod Tommy He fra USA (1844 Elo- rating), og selvom Jesper er favorit på papiret, så har Jesper faktisk spillet bedst med sort indtil nu, og amerikaneren har spillet over forventning indtil nu, så der venter helt sikkert et spændende opgør. Amerikaneren har faktisk en FM Titel (Fide Mester), fordi han i 2010 vandt de panamrikanske skakmesterskab i u 10 klassen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *