Holstebro

Nordkap Grill Cup 2016 – Lørdag

Alle vores juniorer fik point i løbet af 2. og 3. runde lørdag.

2. runde

Birgitte Jacobsen (1046) spillede mod Preben Jensen (1341). Efter fornuftig åbningsspil fik hun desværre stillet sin brikker sådan, at modstanderen kunne fremprovokere en bondegaffel. Lidt senere røg der en løber, og selv om det lykkedes Birgitte at vinde den ene officer tilbage, var kampen tabt.

Jeppe Makholm (1005) var sort mod Lisa Laumann (1000). I midtspillet kom Jeppe til at stå bedst og fik sat Lisa under stort pres. Til sidst brød Lisa stilling sammen, og Jeppe kunne sætte et helt point ind på kontoen.

Carl Emil Knudsen (1000) var hvid mod Frede Andreassen (1000). De åbnede begge fornuftigt, men så kom Frede til at flytte dronningen, så Carl Emil kunne hapse en gratis officer. Frede var uden den sort-feltede løber i en stilling, hvor han havde rykket g-bonden frem, så der var hele tiden mat-trusler på g7 (ja faktisk var der mat i en på et tidspunkt.) Til sidst kom Fredes konge på en spadseretur helt op i hvids lejr, hvor den bev sat mat.

William Bay Aagaard (1000) var hvid mod Martin Thomsen (1324). Efter en rigtig solid åbning overså William desværre en binding i kongelinjen, hvilket kostede et tårn, hvorefter stillingen brød sammen.

Signe Sofie Bøss Sørensen (1287) var sort mod Jan Bonnesen. Træk for træk kom Signe Sofie til at stå klart bedst. Efter 20 træk brød hvids stilling helt sammen, og Signe Sofie kunne sætte et point ind på kontoen.

Laurits Gorm Dahl (1452) spillede sin ynglingsåbning som sort: Nemlig pirc. Han kom godt fra start, og spillet blev da heller ikke til meget mere, da han tilbød sin mdstander remis i 16. træk. Slutstillingen var noget uklar, og i den efterfølgende analyse kom flere kloge hoveder frem til mange forskelige resultater.

Marius Bøss Sørensen (1490) var hvid mod Birgit Dithlevsen (1470). Det blev Philidor, og Marius vandt en bonde i løbet af åbningen. Birgit vandt bonden tilbage, men kort tid efter lykkedes det Marius at vinde en bonde igen. Birgit missede en chance for remis, hvorefter Marius forvandlede den vundne bonde til en sejr.

Computeren spørges til råds i analysen af Williams parti. Først gennemgås partiet uden brug af computer, for sommetider foreslår computeren noget, vi mennesker ikke forstår. Først efter gennemgangen tastes partiet ind og computeren får lov til at lave en vurdering.
Foto: Ole Møller Pedersen, Holstebro Skakklub

3. runde

Birgitte og Jeppe mødte hinanden med sidstnævnte som hvid. Birgitte ofrede en officer for hul i kongelinjen. Jeppe kunne have ladet være med at slå officeren i kongelinjen og have slået en anden officer helt gratis i stedet, Men han slog den forkerte officer, og Birgitte fik 2 bønder for officereren, og Jeppe et hul i kongelinjen. Dette hul udnyttede Birgitte til en mat kort tid efter.

Carl Emil og William mødte hinanden med sidstenævnte som sort. Begge spillede rigtig godt og næsten fejlfrit, og det blev en lige kamp langt hen i spillet. Da de nærmede sig slutspillet, satte Carl Emil en bonde i slag, hvorved William fik en fribonde, der blev afgørende.

Signe Sofie var sort og mødte Frede fra Lemvig. Først vandt hun en bonde og lidt senere en bonde mere. Lidt senere satte Frede sin springer på samme linje som dronningen, og Signe Sofie udnyttede det til at vinde springeren, hvorefter Fredes stilling faldt sammen.

Marius var sort mod Jan Kargaard Jensen (1505). Spillet startede med 1. d4 Sf3 og var teori de første 8-9 træk. På et tidspunkt gik det galt for Marius, og han fik et antal trusler mod sig, som endte i en uundgåelig springergaffel, som det mindst onde. Herefter faldt det hele sammen, og Marius måtte indkassere et hurtigt nederlag.

Laurits var hvid mod Niels Aage Kristensen (1426). Det blev skotsk med meget afbyning. Der blev byttet af til tårne og en løber og 7 bønder til hver. I slutspillet blev der byttet lidt mere af, men Laurits endte med at komme foran med en bonde, som han dog skulle kæmpe meget for at få den lavet til en dronning. Efter 62 træk og 4 timers spil gav modstanderen op. Partiet var det sidste parti, der blev færdig lørdag. Laurits er dermed stadigvæk ubesejret i denne sæson.

Resultater og stillinger, herunder seniorernes resultater, kan ses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *