Nordkap Grill Cup 2016 – Fredag

28 skakspillere er denne weekend med i Nordkap Grill Cup (Holstebro Byturnering). Hele 10 af dem er fra Skive Skakklub plus Rasmus Thøgersen, der nu spiller for Jetsmark. 7 af de 10 er juniorer fra vores ungdomshold. Det blev en blandet start for vores unge talenter.

7 juniorer fra Skive Skakklub er klar til start. Herudover har klubben 3 seniorer med.

I basis 3 havde Laurits Gorm Dahl (1452) sort mod Jan Kargaard Jensen (1505). Laurits spillede Pirc i en variation med 4 bønder på stribe. Han kom dårligt fra start og kom til at stå presset, men fik kæmpet sig flot tilbage ved at udnytte modstanderens små fejl. I midtspillet opstod en lidt uklar stilling, hvor modstanderen dog stod klart bedst i følge computeren. Han tilbød Laurits remis, og efter lidt overvejelse tog Laurits imod.

Marius Bøss Sørensen (1490) spiller også i basis 3 og var hvid mod Sten Grønborg (1507). Der blev spillet siciliansk forsvar, og de kom lige ud af åbningen. I midtspillet blev dronningerne byttet af, og pludselig sker der noget mærkeligt. Modstanderen slår en passent i en stilling, hvor der slet ikke kan slås en passent, men Marius har ikke modet til at sige det til dommeren, så han taber en bonde på det og senere partiet. Partiet blev efterfølgende rekonstrueret, og der var ingen tvivl om det ulovlige træk, men det var svært for dommeren at gøre noget, når Marius først påpeger det efter partiet. Så nu har Marius lært en lektion på den hårde måde.

Marius har lige rykket 23. c3, hvorefter modstanderen rykker cxb3 en passent?? Desværre havde Marius ikke modet til at få fat i dommeren og tabte partiet.

Resten af de 7 juniorer spiller med i den 10 mand store basis 4. Birgitte Brunsgaard Jacobsen (1046) vandt en rimelig sikker sejr over Lisa Laumann (1000). Birgitte vandt modstanderens dronning på en afdækkerskak, Jeppe Makholm (1005) spillede et noget omskifteligt parti mod en ny junior fra Lemvig, Frede Andreassen (1000). Først kom han bagud med en officer for en bonde. På en smart dobbelttrussel vandt han officeren tilbage og førte pludselig med to bønder. Så overså han dessværre, at han kunne have sat mat i en og smed derefter de to bønders forspring, hvorefter de aftalte remis. Jeppe burde dog nok have prøvet at gå efter sejren, da han havde mulighed for at komme foran med en bonde igen.

Carl Emil (1000) fik meget hård modstand med Preben Jensen (1331). Modstanderen spillede1. f4, hvilket Carl Emil ikke rigtig havde prøvet før. Trods sunde udviklingstræk og ganske fornuftig spil, kom han til at stå lidt presset mod overmagten, og i midtspillet overså han desværre en mat i 1.

Aftenens overraskelse stod William Bay Aagaard (1000) for. Han havde sort mod Signe Sofie Bøss Sørensen (1287), der spillede skotsk. Det blev noget skarpt spil i centrum og pludselig lavede William en mattrussel, som Signe Sofie nemt kunne have afværget, men i stedet mistede hun en officer. Herefter spillede William skarpt og vandt også et tårn og ødelagde Signes rokade. Til sidst ville det koste dronningen at undgå en mat, hvorefter Signe gav op.

Alle resultater kan ses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *