Holstebro

Nordkap Grill Cup 2016 – afslutning

4 af vores 7 juniorer tog rating med hjem til Skive, medens 3 måtte aflevere rating. 3 juniorer kom hjem med pengepræmier, medens én trods 4 af 5 point måtte nøjes med en tredjeplads.

Basis 3 blev en stor succes for Laurits. I 4. runde mødte han Marius, der efter en skarp skotsk gambit åbning havde angrebschancer. Der blev dog byttet af til et bondeslutspil med 4 bønder til hver. Computeren og alle eksperterne var enige om, at skulle én af dem vinde, så måtte det være Marius; men et forkert kongetræk af Marius gav Laurits chancen for at vinde, og den chance tog han imod og kørte sejren sikkert hjem derfra. I sidste runde tog Laurits remis i 7. træk mod Birgit Dithlevsen, hvor han ellers stod klart bedst, da Birgit var kommet helt skæv ud af åbningen. Det kostede en del drillerier, men i sidste ende havde Laurits den bedste korrektion og vandt gruppen med 3,5/5 og kunne sætte 63 ratingpoint ind på kontoen. Laurits er ubesejret i denne sæson og ser ud til at have taget et ordentligt skridt fremad med Jørn Hviid som mentor. Stort til lykke med sejren.

Marius havde bare en dårlig turnering, og sidste runde blev tabt til Niels Aage Kristensen. Bagude med to bønder i et tårnslutspil, kæmpede Marius for remis, men efter 4½ times spil måtte han give op. Marius måtte lægge 76 ratingpoint i Holstebro. Det har dog ikke taget modet fra ham, og han er i den grad opsat på, at han skal vise i Skive Byturnering, at hans nye ratingtal er en fejltagelse.

I basis 4 lagde Signe Sofie ud med at tabe til William. Derefter så hun sig ikke tilbage og vandt de resterende 4 kampe. Dog var sejren i sidste runde mod den senere vinder, Martin Thomsen ikke i sikker stil. Efter et helt lige spil, smed Signe Sofie ligepludselig to bønder helt gratis til Martin, som derefter stod til gevinst. Men så gik Signe Sofie til angreb, og modstanderen fik lavet et forkert forsvar, og pludselig kunne han vælge mellem at gå mat eller give Signe dronningen for et tårn. Herefter gav han op. Der var 3 spillere med 4 af 5, men Signe Sofie havde dog den dårligste korrektion og endte udenfor præmierækken. 9 ratingpint blev det dog til.

William havde en kanon turnering med 3/5 og kun 1,4 i forventet. I sidste runde mødte han Jeppe Makholm, der dog havde fanget Williams springer og egentlig stod til gevinst. Men Jeppe gav William en åben linje ned mod sin kongestilling, hvilket William udnyttede til et matangreb. 99 ratingpoint (største ratinggevinst blandt alle) kunne William tage med hjem fra Holstebro, og på bedre korrektion end Birgitte vandt William 1. pladsen for spillere under 1100 i rating. Birgitte fik også 3/5 og tog andenpræmien under 1100, men det kunne godt være blevet til mere. I et London-system mod den senere vinder Martin Thomsen stod hun bedst, og skulle egentlig bare have rokeret langt og gået til angreb på sorts kongestilling. Men desværre tøvede hun, og så kom der en skak, der ødelagde muligheden. I slutspillet satte modstanderen tårnet i slag, men det opdagede Birgitte ikke – hun havde fortjent bedre i det parti. Men andenpræmien i gruppen under 1100 i rating og 45 ratingpoint på kontoen var en god trøstepræmie.

Carl Emil er helt ny i DSU-sammenhæng og spillede nogle gode partier fredag og lørdag, hvor han især imponerede lørdag med et helt lige spil mod William. Og selvom begge partier blev tabt søndag, så viste han, at han er klar til DSU-skak. 1/5 blev det til og et ratingtab på 49. De skal nok komme igen i løbet af sæsonen.

Jeppe Makholm er en dygtig taktiker, hvilket han viste flere gange under turneringen. Bl.a. havde han William på hælene i sidste runde efter at have fanget hans løber, så når Jeppe lærer at sidde på fingrene, bliver han ikke rar at spille imod. Søndag tabte han til Signe Sofie og William og endte med 1½/5 og måtte lægge 29 ratingpoint i Holstebro. De skal nok også komme igen i løbet af sæsonen.

Resultater kan ses her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *