Herning 4 – Skive 4

Mandag d. 28/1 var Skive’s fjerde hold i Herning for at spille holdskak. Med et enkelt afbud, kom Claus Dam med på fjerde brættet.

På papiret var Herning 4 overlegne på alle fire brætter, og med langt højere ratingtal. Men det skulle ikke forhindre et Skive-hold i at kæmpe.

På første brættet sad Poul H. Nielsen (1372) med de hvide brikker, og han var oppe mod Harry Thomsen (1596). Efter en vellykket hollandsk åbning fra Poul’s side, så stod han til en god gevinst. Og det beviste han, da han kom foran med et rent tårn i midtspillet. Og senere i partiet så det mere sort ud for Poul’s modstander, og det endte med at modstanderen gav op.
Et afbud på andet brættettet resulterede i at Jens Porsborg (1170) rykket derop. Her var han oppe mod Kurt Kipsgård (1473) med de sorte brikker. Efter næsten to timers spil, hvor Kurt Kipsgård stod til en overlegen sejr, skete det der helst ikke må ske i et skakparti – en mobiltelefon ringede. Dog var det ikke en Skive-spiller’s telefon der ringede, men Kurt’s. Så det gav en automatisk sejr.

På bræt tre var Niels Jensen (1100) oppe imod Martin Noe (1444) med de hvide brikker. Efter lidt åbningsspil, tog Niels en offensiv satsning. Denne satsning gav pote for Niels, som vandt en springer og to bønder, senere kunne han komme ned på modstanderens baglinje og presse ham gevaldigt. Og det resulterede i den tredje sejr for Skive, da modstanderen gav op.

Og på fjerde brættet havde Claus Dam (1000) debut for Skive’s fjerde hold. Her var Claus oppe imod Thomas V. Stubkjær (1262) med de sorte brikker. I store dele af partiet, så det ud til at være noget rodet noget for Claus. Dog fik Claus kæmpet sig ud af rodet, efter at have byttet nogle brikker af. Efter Claus var kommet på plads igen, kom han lige pludselig i offensiven. Det resulterede i at han kunne binde modstanderens dronning med en bonde, og give ham en skak med dronningen. Og så gik der ikke særlig lang tid før modstanderen gav op.
Så, det blev til en 0-4-sejr til Skive over Herning 4.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *