EU mesterskabernePolitiken Cup

Politiken Cup & EU-Mesterskaberne

Jesper S. Thybo fulgte sin gode præstation ved årets Politiken Cup helt til dørs, idet han sluttede med 6 point af 10 mulige, og med en samlet forventet score på 1,9, tikker ratingpointene lystigt ind på Jespers konto.
I 8. runde vandt Jesper med sort over et andet stort talent, Nicolai Kvist Brøndt Pedersen, BMS (2112) i et parti, der efterfølgende blev indstillet til skønhedspræmie. I 9. runde måtte Jesper se sig slået med hvid af en anden BMS-spiller, Dara Akdag (2179), før det i sidste runde blev til gevinst med sort mod Holstebros Poul Erik Nielsen (2027).
Jesper, som begyndte turneringen med 1907 i rating, mødte spillere mellem 2027 og 2492 og leverede en imponerende ratingpræstation på 2250. På Politiken Cups hjemmeside er Jespers nye ratingtal beregnet til 2042, hvilket bringer ham op som nummer to i Skive Skakklub efter Henrik Smedemark. Lidt økonomisk afkast gav den fine turnering også. Jesper vandt ratingkategorien mellem 1900 og 2050, hvilket indbragte ham 3000 kroner i præmie.
Rasmus Thøgersen er kommet pænt i gang ved EU-mesterskaberne for ungdom, der afvikles i Østrig. Rasmus, der stiller op med 1848 i rating, er med i U-14 gruppen, hvor han er noteret for 3 point efter 5 runder.
I 1. runde vandt Rasmus danskeropgøret med sort over Freja Vangsgaard (1274) efter et kompliceret parti. I 2. runde var Rasmus hvid mod ratingfavoritten Bence Korpa, Ungarn (2240). Modstanderen spillede tvivlsomt i åbningen, men Rasmus fik det ikke udnyttet og tabte i stedet en bonde. Mod slutningen røg Rasmus i en afdækker, der kostede dronningen, og gav op. Også i 3. runde tabte Rasmus en bonde som sort mod Ivan Lopez Popov fra Luxembourg (1679). Men Rasmus fik senere en smart finte ind, der vandt modstanderens tårn, og så blev pointet kørt sikkert i hus. I 4. runde vandt Rasmus på ny – denne gang med hvid over Simon Leonhartsberger, Østrig (1651), før det i 5. runde blev til nederlag med de sorte brikker mod Tjekkiets Jan Petr (1944).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *