EU-Mesterskaberne

Rasmus Thøgersen sluttede med 5 point af 9 mulige i U-14 gruppen ved EU-mesterskaberne for ungdom i den østrigske by Mureck.
Efter en pæn start med 3 af 5, kom Rasmus med helt frem, da han i 6. runde besejrede skotske Ben He (1698) med de hvide brikker. Det betød en svær 7. runde som sort mod Jergus Pechac, Slovakiet (1999), og Rasmus havde desværre ikke sin bedste dag, kom hurtigt en bonde bagud og kom aldrig rigtig ind i partiet. I 8. runde havde Rasmus forberedt en skarp variant i siciliansk som hvid mod Robert-Paul Nastase, Rumænien (1894). Rumæneren spillede åbningen upræcist, men Rasmus fik det ikke straffet, og senere betød flere unøjagtigheder, at det blev til nederlag. Rasmus fik dog sluttet godt af, da det med sort blev til gevinst mod polske Radoslawa Lascar (1587), som længe stod godt men til sidst glemte at flytte dronningen, da den var truet.
Rasmus sluttede som nummer 14 blandt gruppens 38 deltagere. Dermed levede han op til sin seedning og ramte også nogenlunde sin forventede score. Vinder af gruppen blev Titas Stremavicius, Litauen (2094) med 7½ point.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *