DM

DM 2012

Overnatningssted i Gilleleje, som har følgende beskrivelse på nettet:

OM GÅRDEN:
Vi har nok Gillelejes hyggeligste Bed & Breakfast med en skøn kombination af moderne komfort, rustik landlighed og gammeldags charme og så i gå- og kort cykleafstand til Gilleleje Centrum. Gården ligger helt unikt lige på grænsen af landet og den vestlige del af Gilleleje by. Ved den lille sø og et yndigt tehus er der en skøn udsigt over de åbne marker. Du finder hyggekroge, masser af blomster bl.a. stokroser og søde dyr – alt dette vil danne rammerne om et afslappet ophold.
Nyindrettede værelser i selvstændig længe, smagfuld indretning, dejligt stort opholdsrum og køkken, 1. klasses faciliteter og skøn morgenmad vil få dig til at ønske at komme tilbage igen.
Mange B&B gæster har lagt vejen forbi Høveltegård Bed & Breakfast igennem årene – nu har vi endnu mere at byde på.

Allerede tirsdag 3.april var de første Skive-spillere i kamp ved DM, som afholdes på Konventum – nok bedre kendt som LO-Skolen i Helsingør. Det var Jørn Hviid og Rasmus Thøgersen, der syntes, at en 7-runders turnering passede dem bedst.

De næste par dage ankom resten af skakspillerne fra det midtjyske til Nordsjælland. Om onsdagen tog Flemming Kamstrup, Rasmus Kvist og Benny Kamstrup turen fra Struer til Gilleleje. Ligeledes onsdag kørte en bil over Funder ved Silkeborg med Lars Agger, Frode Meldgaard, Michael Ankersen og Frank Gjerning Petersen fra Kjellerup Skakklub, der tog mod Sjælland. Fra Nykøbing Mors kom Thomas Søndergård Thybo, Jesper Søndergård Thybo og Jan Thybo. Torsdag tog Kim Schmidt og Aksel Hansen fra Holstebro Skakklub turen til Helsingør. Da første runde først startede kl. 13.00, var det jo til at nå.    

Det var flokken som overnattede i Gilleleje ved DM i påsken. Der var en lille halv times kørsel til spillestedet, så det var rimelig køreafstand.

Jørn Hviid ved DM – Foto: Thomas Vestergård – nyhedsredaktør på DSU hjemmeside

Jørn var så heldig, at han var seedet 21 blandt 22 deltagere i Åben G7 – Gruppe 1. Gruppen gik fra 2130 i rating til 1878, og Jørn havde 1884, så der skulle være plads til at vinde lidt rating. Det blev heldigvis til en stor ratingfremgang på hele 47 point, så Jørn i dag har 1931. Da der var hele 22 spillere i gruppen, så havde man opdelt den i to ratinggrupper, der gik fra 1 til 11 og fra 12 til 22. I den sidste fik Jørn førstepræmie ved at score 4½ af  7 point. Præmien var på et gavekort på kr. 600,- til Dansk Skaksalg. Jørns 4½ point fremkom således:

Runde:1234567
Point:0110½11

Der var gevinst over: Peter Poulsen (Silkeborg), Lasse Luther (Jetsmark), Kristian Bjørneboe (Helsingør) & Martin Percivaldi (Hillerød) og remis mod Morten Frank Jensen (Præstø). 

Rasmus Thøgersen ved lyn DM – ved siden af ses GM Allan Stig Rasmussen. Allan vandt Lyn-DM.

Det var meget glædeligt, at Rasmus Thøgersen igen fik vundet rating efter et par turneringer, hvor det er gået tilbage. Rasmus var i Åben G7 – gruppe 2, hvor der var 20 deltagere, der havde fra 1511 til 1876 i rating. Rasmus gik ind i turneringen med 1794 og vandt 29 ratingpoint, så han i dag har 1823. Gevinsten på 29 ratingpoint dækker over 5 point ud af 7 og en delt førsteplads i gruppen sammen med tre andre. Det gav et gavekort på kr. 750,- i førstepræmie.

Rasmus resultater var følgende:

Runde:1234567
 1101101

Der var gevinst over følgende:

Carl Aage Pedersen, (Gladsaxe Skak Forening), Henning Rasmussen (Nykøbing Sjælland), Johnny Koust Rasmussen (Silkeborg), Michael Marshall (Odysseus), Christian C. Strachan (Københavns Skakforening). 

Til venstre Jesper Søndergård Thybo.

I åben G5 – gruppe 1 havde Skive Skakklub tre deltagere med, Jesper Søndergård Thybo, Frode Meldgaard & Flemming Kamstrup, ligesom Kim Schmidt fra Holstebro Skakklub deltog i gruppen.

Når Jesper skal se tilbage på turneringen, er det, han husker bedst, nok bifaldet i forbindelse med analysen af partiet i landholdsklassen mellem GM Lars Schandorff  og GM Sune Berg Hansen.

Vi tager lige et citat fra Per Andreasens (7.runde) runderapport:

Sune havde ½ points forspring, så Schandorff var nødt til at presse med de hvide brikker. Og det gjorde han i den grad! Nimzoindisk åbning, og ved overgangen til midtspillet havde hvid en lille men klar fordel. Terrænovervægt, aktive løbere mod passive løbere samt en svag bonde på b7. Havde hvid også kongeangreb på et tidspunkt? – lad os se på det. 23. Db4! var et stærkt træk, og det var klart, at sort var presset alvorligt. Sune havde ikke set trækket, sagde han efterfølgende, og hans første tanke var: ”hvad fanden er det for et træk”, men så fik han øje på muligheden 24. La3 som set og foreslået af juniorspilleren Jesper Thybo i kommentatorlokalet.

Jesper fik 3 point i turneringen og gik fra 2029 til 2018.

Runde:12345
 ½110½

Der var gevinster mod: Tom Petersen (Silkeborg), Tobias Dreisler (SK 1968) og remis mod Svend Kjems Hove (Vestegnens Skakklub) & Johnny Holler Johansen (Frem Odense).

Fra venstre: Jesper Dürr Christiansen, kasserer i 9.hovedkreds, Frode Meldgaard, Aksel Hansen og Kim Schmidt. Aksel og Kim er fra Holstebro Skakklub.

Jesper, Frode og Aksel var til delegeretmøde, og her blev det fortalt, at man arbejder videre fra DSUs side på en ny holdturneringsstruktur. Der var ingen klubber, der havde henvendt sig som arrangør af næste års påsketurnering, mon ikke der kommer en løsning snart på denne udfordring.

Ellers var det et meget stille delegeretmøde, hvor der kun var få taler fra forsamlingen.

Tilbage til Åben G5 – gruppe 1. Formanden for Skive Skakklub, Frode Meldgaard, havde ikke en af sine bedste turneringer, da han opnåede 1½ point og måtte se ratingtallet gå tilbage til 1910. Vi tager lige en tabel over Frodes resultater:

Runde:12345
 0½001

Der var remis mod Flemming Kamstrup (Skive Skakklub) og gevinst mod Michael J. Olesen (Evans).

Kim Schmidt var en af de laveste ratede spillere i gruppen, og han fik ligesom Frode 1½ point og gik fra 1824 til 1811. Kim vandt over Michael J. Olesen (Evans) og fik remis mod Flemming Kamstrup (Skive Skakklub).  

Flemming Kamstrup ved analysebræt på Konventum i Helsingør.

Flemming blev remiskongen på turen. Det blev til fire remiser og en gevinst i sidste runde. Ratingtallet gik fra 1912 til 1914. Det betød, at han som eneste Skive-spiller i klassen gik frem…

Flemmings resultater:

Runde:12345
 ½½½½1

Remis mod Tom Petersen (Silkeborg), Frode Meldgaard (Skive Skakklub), Johnny Holler Johansen (Frem Odense), Kim Schmidt (Holstebro) og gevinst mod Tobias Dreisler (SK 1968).       

Rasmus Kvist.

Der var mange vestjyder i G5 – gruppe 2, gruppen gik fra 1746 til 1514 i rating. Heldigvis gjorde spillere fra det vestjyske deres indtog i præmierækken. Rasmus Kvist vandt rækken på en delt førsteplads med tre andre spillere. Rasmus fik 3½ point, idet han i sidste runde skulle slå Aksel Hansen fra Holstebro for at komme i præmierækken. Det gjorde Rasmus så og gik fra 1682 til 1706 i rating.

Rasmus resultater:

Runde:12345
 101½1

Der var sejre over Anders Haarup, Skanderborg. Dennis Madsen, Helsingør, og Aksel Hansen, Holstebro, og remis mod Henning Reiths fra Nordre, som tidligere har spillet i Skive Skakklub. Efter mine beregninger skulle førstepræmien være på kr. 450,- i gavekort.

I baggrunden i grå trøje Frank Gjerning Petersen, Kjellerup.

Frank fik en god start på turneringen med to ettaller i runde et og to mod Filip Boe Olsen og Rasmus Kvist, men derefter gik det ned ad bakke med tab i tredje runde til Aksel Hansen fra Holstebro, remis i fjerde runde mod Jens Riis fra Sæby og tab i sidste runde. Frank gik tilbage fra 1711 til 1698 i rating.

Aksel Hansen (han kan ses på billedet med Frode, Jesper og Kim) fra Holstebro fik en fantastisk start på turneringen med gevinst i de tre første runder. Det gik ud over Dennis Madsen, Helsingør, Hans Raahauge, Lyngby-Virum, Frank Gjerning Petersen, Kjellerup, og i fjerde runde blev det til remis mod Klaus Brandt, der er enkeltmedlem. I sidste runde tabte Aksel til Rasmus Kvist. Ratingtallet for Aksel er nu på 1750, en stigning på 15 point.

Aksel var med på den delte førsteplads med en præmie på kr. 450,- i gavekort til Dansk Skaksalg. De øvrige på førstepladsen var Klaus Brandt og Henning Reiths, som Rasmus og Aksel skulle dele med.

I den sorte trøje ved væggen sidder Lars Agger.

DM i Helsingør var ikke lige Lars Aggers turnering, men en god moral reddet 2½ point hjem og det betyder en tilbagegang i ratingtallet fra 1726 til 1708. Lars startede med to nuller, men i tredje runde var der gevinst mod Filip Boe Olsen fra Hinnerup Skakklub, i fjerde runde blev det til remis mod Erik Hedegaard Hansen fra Helsingør, som havde højeste ratingtal i gruppen. I sidste runde blev det til en gevinst mod Dennis Madsen fra Helsingør.

Thomas Thybo

Thomas var med som spiller til det første DM, som resulterede i 2½ point, han var meget hård ved de lokale spiller med gevinster over Benny Kamstrup og Jan Thybo, samt en remis mod Anton Mehmet Yildiz Marthedal fra K41, ratingtallet blev stabilt omkring 1155.

I den lyserøde skjorte Jan Thybo og yderste til højre Benny Kamstrup.

Jan fik to point og ratingtallet gik fra 1110 til 1090 efter to point i turneringen, det var gevinst mod Benny Kamstrup og John Schjølin fra Helsingør.

Benny Kamstrup vil nok gerne glemme turneringen, han lavet et stort stykke arbejde sammen med Frode Melgaard omkring mulige overnatningsmuligheder i det Nordsjællandske.

Der var live dækning af en del partier i basisklasser, men der skulle ledes lidt for at finde partierne i sidste runde var Rasmus Kvist mod Aksel Hansen, ligeledes var Jesper Søndergaard Thybo parti på nettet. Dækning af Landholdsklassen var meget fint med endnu en god indsats af Per Andreasen fra Nørresundby Skakklub.

Vi er mange som håber på en nye påske tur til næste år, om ikke Claus Støvring og Lars Schønning kunne lokkes med ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *