Turneringer i Danmark

Løvfaldsturneringen

Skrevet af Jan Thybo.

Jesper Thybo deltog i årets Løvfaldsturnering i weekenden 12. 13. og 14. oktober, og var ubeskeden nok til at vinde turneringen med 4,5 point ud af 5 mulige.
I Første runde blev favoritten Peter Mikkelsen (2033) fra Skørping besejret, i et parti hvor Jesper længe stod næstbedst og kæmpede bravt for en remis, men i tidsnød fik Peter lukket sit ene tårn inde og så endte det med sejr til Jesper.

I anden runde besejrede Jesper Jørgen Schact (1687), også fra Skørping, i en kamp, hvor Jesper længe stod til gevinst, men det blev alligevel spændende til sidst, hvor modstanderen fik en del modspil. Til slut kom ratingforskellen alligevel til at præge de sidste træk og Jesper vandt pointet.

I 3 runde kom Jesper ud i et ganske velspillet parti imod Henning Larsen (1712) fra Aars/Nibe, der spillede Marshalgambit. Jesper virkede til at have styr på partiet lige fra start, og der var vel aldrig for alvor tvivl om, at Jesper vil sejre.
Da Henning til slut var under med en officer og kun havde få sekunder tilbage på uret, opgav han yderligere modstand.

I 4. runde spillede Jesper et godt parti imod Hans Andersen (1852) fra Skørping, og selvom Hans fik lidt modspil på et tidspunkt, så måtte han opgive, da der var udsigt til mat i 4 træk. Jesper fortalte efter kampen, at han følte han havde styr på kampen helt fra start.
Da alle øvrige deltagere havde sat min. 1,5 point til i de fire første runder, så var turneringsejren sikret.

Sidste kamp var imod Lars Ekholm fra Aars/Nibe, og om det var træthed der gjorde sig gældende, eller glæden over at turneringssejren var i hus vides ikke helt, men Jesper kom ganske forfærdentligt fra start. På et tidspunkt var han under med 2 bønder og stod faktisk til at miste den 3. bonde, men så kom stædigheden alligevel frem, og Jesper fik vendt partiet til en ganske spændende kamp, hvor han lidt senere vandt en kvalitet og grådigt tog for sig af modstanderens bønder, men det var alligevel lige ved at gå galt, da Jesper blev lidt for grådig og “ville” have den 7. af modstanderens bønder, og pludselig kom de ud i et slutspil, hvor Jesper havde tårn og 4 bønder imod en Dronning. Lars mistede dog overblikket og da tidsnøden kom snigende modtog han et remistilbud, selvom stillingen ifølge Jesper selv var vundet for Lars ved nøjagtigt spil.

Så alt i alt var det en fornøjet Jesper, der udover førstepræmien også kunne rejse hjem med 32 ratingpoint, så det aktuelle tal nu hedder 1999.
I øvrigt var TV2 Nord på besøg under turneringen, og bl.a. fik Jesper fortalt om, at han regnede med at der var gode chancer for en god placering i turneringen.
Det blev sendt i TV 2 Nords udsendelse kl. 19.30 – 20.00 søndag aften (14. oktober), og kan ses på nettet på dette link:
TV2 Nord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *