Klubben

Morten Fabrin giver foredrag

Tirsdag den 14. marts kl. 19 vil Morten Fabrin i Skive Skakklub på Skivehus Skole fortælle om skakspilleren Christian Poulsen, der levede fra 1912 til 1981.

Som 7-årig blev Poulsen sendt hjemmefra for at arbejde i landbruget. Som ung spillede han sig på kort tid op i den danske skakelite, blev Danmarksmester to gange og deltog i fem skak-olympiader. Det var ikke hans landlige baggrund, der medførte tilnavnet ”Plovjernet”, men hans særlige evne til at pløje modstanderens stilling på skakbrættet op. Han var frygtet herfor over hele landet, men var samtidig uhyre afholdt over alt for sit beskedne og stilfærdige væsen, der stod i stærk kontrast til hans spil på brættet.
Han var et naturtalent og en renlivet amatør, der ikke studerede skak, men kun spillede det. Han arbejdede hele livet, stort set altid i fri luft i skoven, på heden og i den planteskole han opbyggede, og som han trak sig tilbage til, før han fyldte 50 og lagde skakbrikkerne væk. Morten Fabrin vil dels fortælle om Christian Poulsens liv og skakkarriere og vise billeder herfra, dels vise nogle af de skakpartier, han spillede.
Der vil også blive mulighed for at købe en helt ny bog, som Morten Fabrin har skrevet om ”Plovjernet”. Bogen er på 384 sider og tager læseren med på en rejse gennem det danske skakliv, især fra ca. 1930 til ca. 1960. Bogen indeholder 270 skakpartier, otte partiuddrag og 49 diagrammer samt 45 fotos. Desuden har nogle af de få nulevende danske og udenlandske skakspillere, som Poulsen har spillet mod, bidraget til bogen med indtryk.
Bogen er udgivet på Morten Fabrins forlag, Furlaget ApS, og koster 200 kr.
Alle også ikke medlemmer er velkomne til en spændende aften i Skive Skakklub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *