Holstebro

Møblér Cup

Det blev en blandet runde for klubbens 5 juniorer i Møblér Cup i Holstebro.

De to debutanter fra Vestfjends Skoleskak, Jeppe Makholm og Andreas Lyhne Jensen, mødte hinanden. Det blev et lidt atypisk spil, hvor det ret hurtigt lykkedes Andreas at komme foran med en springer, som han meget smart fangede med en bonde.
En afgørelse var nær, da Jeppe kom til at sætte sin springer direkte i slag, men to træk efter fandt Jeppe en smart dobbelt-trussel med sin dronning og vandt den ene officer tilbage. I slutspillet var Andreas foran med en løber for to bønder, og de blev efter det 43. træk enige om en remis i en stilling, hvor Andreas nok burde have gået efter en sejr.
Jakob Svenningsen mødte vores egen Claus Dam. Jakob slog testamentebonden med sin løber (hvilket i sig selv var helt uproblematisk), men derefter gik han frivilligt ind i en bindning med sin dronning. Jakob havde set bindingen, men var ret sikker på, at Claus ikke kunne udnytte den. Men Claus fandt et træk, som Jakob ikke havde set, og lidt efter vandt Claus partiet. Claus Dam har dermed lagt flot ud med 2/2.
Signe Sofie Bøss Sørensen mødte Henrik Sejersen (1303). Signe Sofie kom under pres, da hun ikke fik rokeret, og måtte forsvare sig hele partiet igennem. I træk 23 troede Henrik, at han havde lavet en springergaffel på tårn og dronning, men Signe kunne komme ud af den med en mattrussel, og det kostede pludselig Henrik et tårn og en løber, hvorefter han opgav. Signe Sofie er kommet rigtig godt fra start med 1,5/2.
Marius Bøss Sørensen kom med sort igen bedst ud af åbningen – denne gang mod Erik Pilgaard (1474). Desværre lavede han i træk 17 et overilet boondeoffer til gengæld for en fribonde. Offeret holdt ikke, og Marius måtte til sidst give op, da det i stedet var modstanderen, der fik en bonde til baglinjen.
Øvrige resultater ses her:Her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *