Holstebro

Møblér Cup 2019, Holstebro

Tirsdag den 14. maj startede årets udgave af Holstebro EMT, Møbler Cup 2019, hvor hele 11 ud af de 30 deltagere er fra Skive Skakklub. Herved er klubben, sammen med værtsklubben Holstebro, den klub, der stiller med flest deltagere. Turneringen afvikles som alle-mod-alle over 5 runder i 6-mandsgrupper.

I mestergruppen har vi 3 spillere med. Jørn Christensen Hvid (1954) er gruppens ratingfavorit, hvilket han også levede op til i første runde, hvor han med sort besejrede Kjeld Johnny Olsen (1858). Oleh Sivachenko (1905) tabte desværre med hvid til Jens Lund Jensen (1837), medens Lars Breinholt Agger (1814), som lavest rated i mestergruppen, opnåede remis mod Thorkild Borup Nielsen (1912).

I basis 1 fik Frode Meldgaard (1779) en skidt start med sort med nederlag til Heine Svane (1784).

I basis 2 har vi også 3 spillere med. I første runde var der intern Skive opgør mellem med sort Phillip Nielsen (1638) og denne artikels skribent, Morten Sørensen (1652). Det blev afslået dronningegambit. Jeg kom bedst fra start, og tidligt i spillet fik jeg lukket Phillips sort-feltede løber inde bag sine egne bønder. Herefter var det spil til et mål, og til sidst var Phillip nødt til at give en kvalitet væk. Men som sædvanligt endte jeg i tidsnød, og i slutspillet spillede Phillip fremragende, og jeg kunne ikke rigtig forvandle min ellers vundne stilling til en gevinst. Med 2½ minut igen på uret ofrede jeg kvaliteten tilbage for en ustoppelig fribonde, men jeg havde forregnet mig, og den var ikke udstoppelig alligevel. Pludselig var stillingen materielt lige men kompliceret, måske med en lille fordel til Phillip. Jeg tilbøde remis. hvilket Phillip tog imod, men da stillingen var kompliceret, og mit ur viste 2 minutter og 20 sekunder, var Phillip nok lidt for flink, da han accepterede remis-tilbuddet.
Jens Knattup (1473) var sort mod Dennis Noe (1538) og dette parti endte også remis, hvorved alle partier i basis 2 endte remis.

I basis 3 er halvdelen af spillerne også fra Skive Skakklub. Første runde bød på intern opgør mellem med hvid Jakob Schultz Svenningsen (1461) og Fritz Nielsen (1452). Fritz vandt Jakobs dronning for et tårn og stod helt klart til gevinst, men lidt senere i spillet overså Fritz en skak, hvilket gjorde, at Jakob ville mere end udligne. Herefter så Fritz ikke andre muligheder end at lave en evighedsskak.
Marius Bøss Sørensen (1423) var sort mod Henrik Sejersen (1231). Henrik spillede dansk gambit, hvilket Marius accepterede. Foran med to bønder fik Marius byttet alle de lette officerer af, og den skarpe gambit løb ud i sandet med klar fordel til Marius. Desværre overså Marius, at den dronningafbytning han fremtvang, kostede begge bønder, og det efterfølgende tårnslutspil blev tabt.

I basis 4 fik Kay Larsen (1107) en god start med sort, da han slog Ole Møller Pedersen (1126). De resterende 4 runder spilles de næste 4 tirsdage, og turneringen kan følges: Her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *