Odense

Læseforeningens Weekend

Der blev afholdt Læseforeningens Weekend 2021 her i weekenden.

Fra Skive deltog Emma Nielsen og jeg selv. Turneringen blev sat op som en 5-runders schweizer i 3 10-mandspuljer. Der blev lavet en juniorpulje, for juniorer under 1200 i rating som var født efter år 2008, de spillede 6 runder med lidt kortere betænkningstid, og spillede kun lørdag og søndag. Jeg deltog i mesterpuljen, mens Emma spillede i juniorpuljen.

I første runde mødte jeg Christian Ringmose (1754) med hvid. Jeg spillede en lidt upræcis åbningsvariant, men efter et par upræcise træk fra hans side, kom jeg hurtigt til at stå bedst. I midtspillet ofrede jeg en springer for 3 bønder, og smadrede hans kongestilling. Jeg fik hurtigt 2 fremskudte fribønder i centrum, og låste hans officerer til baglinjen, så han måtte give op.

I anden runde mødte jeg Kristian Gade Burgaard (1707) med sort. Det var meget uklart efter åbningen, nok med en lille fordel til hans side. Vi brugte begge lang tid på åbningen, og blev begge lidt tidspresset inden træk 40. Heldigvis blev han lidt mere tidspresset end mig, og overså en bonde. Jeg kunne ikke få spillet slutspillet rigtigt og måtte nøjes med en remis.

I tredje runde mødte jeg Mikkel Vinh Løftgaard (1990) med hvid. Jeg overraskede ham i åbningen, og trak ham på dybt vand. Spillet blev hurtigt uklart med skæve afbytninger. Det viste sig at jeg overså en vindervariant, hvor jeg kunne være gået i slutspillet en bonde oppe. Efterfølgende var det hans tur til at overse en vindervariant. Efter en ofring på hans sidste fribonde med løberen, endte vi i en død remis, hvor han havde en dronning og en bonde, og jeg havde et tårn og tre bønder.

I fjerde runde mødte jeg Jesper Schmidt Poulsen (1793) med hvid. Jeg kom godt fra start, med en føring på udvikling. Kort efter fik jeg også taget løberparret fra ham, mens jeg beholdt mit eget. Stillingen blev lidt lukket. Jeg blev ved med at presse, men i mit sidste desperate forsøg på sejr i slutspillet fik jeg det hele smidt væk, og måtte gå derfra med et nederlag.

I sidste runde mødte jeg Michael Volstrup Nielsen (1870) med sort. Han kom bedst fra start, til gengæld langt bagud på tid. Kort efter åbningen lykkedes det ham at få en fremskudt fribonde i centrum, og at vinde min h-bonde. Han var langt bagud på tid, og i et desperat forsøg på modspil, ofrede jeg et tårn for hans fribonde og en springer. I tidspresset mistede han en bonde, og stillingen blev lidt mere uklar. Han kom under 1 minut på klokken stadig med 5 træk til træk 40. Få træk før træk 40, tænkte jeg et par minutter over mit træk. I mellemtiden var stressen fra hans side lige så stille forsvundet, og da det blev hans tur, havde han glemt, at han var tidspresset, og 40 sekunder efter måtte han lidt chokeret gå der fra med et nederlag.

Mesterpuljen blev vundet af Rune Andersen (2093). Jeg endte på en fjerdeplads og mistede 4 ratingpoint, og endte dermed på 1914.

Emma spillede godt i første kamp og fik halet en remis hjem med hvid mod Peter Holst (1187). Derefter kunne hun ikke få spillet til at fungere, og fik ikke flere point. Puljen blev vundet af Noah Skotte Fydendahl (1200). Emma måtte gå derfra med et ratingtab på 72, og ender dermed på 854.