HoldskakMesterrækken

Knebent nederlag til Viborg 2

Skive 3 spillede søndag den 21. november hjemme mod nabobyens andet hold. Det blev en tæt kamp, der endte med en sejr til gæsterne på 4½-3½, hvilket var ret præcist som forudsagt af ratingtallene. På 8. brættet mødte vores mand desværre ikke op, så 1-0 til Viborg. Jeg selv (1675) spillede et pinligt ringe parti på førstebrættet mod Peter Graves (2098). I 9. træk gav jeg modstanderen mulighed for Lxf7, hvorefter min dronning var tabt, og jeg opgav. Jens Knattrup (1494) på 7. brættet var den næste til at blive færdig, men her blev det heldigvis til en sejr over Rik Gissel (1323). Rik rokorede langt, og så lykkedes det Jens at få åbnet modstanderens kongelinje med et ustoppeligt angreb til følge.

Rene Poulsen (1638) spillede sort på 5. brættet mod Jacob Graves (1469). Det blev en lukket stilling, der vist aldrig rigtig for alvor kom ud over remisgrænsen. Derefter var det Marius Bøss Sørensen (1406) på 3. brættet til at tage remis mod Børge Fisker (1561). Marius truede med nogle tricks og mat men uden at det for alvor blev farligt. Han gik ind i tårnslutspillet en bonde oppe, men som så mange andre tårnslutspil, så endte partiet remis. Rolf Diderichsen (1423) spillede hvid på 4. brættet mod Jens Martin Villumsen (1477). I midtspillet havde Rolf fået begge tårne på e-linjen og fik lavet et trick, der burde have kostet modstanderen en officer; men Rolf slog desværre med den forkerte bonde, hvorefter officeren kunne vindes tilbage v.h.a. en skak, som Rolf havde overset. Lidt efter dummede Rolf sig, og måtte lidt uheldigt se sig slået.

Næstsidst færdig var Signe Sofie Bøss Sørensen (1589) på 2. brættet. Ufrivilligt tabte hun en kvalitet i starten af spillet, men hun fik faktisk rigtig godt modspil for den med begge løbere og dronningen pegende ned mod Lars Jensens (1636) kongestilling. Dette pres førte til, at Lars Jensen måtte give kvaliteten tilbage, og Signe kunne gå ind i slutspillet med dronning + 5 bønder mod dronning + 3 bønder. Det lignede en sejr, men Signe byttede dronninger af i en position, hvor Lars’ konge var meget mere aktiv og kunne spise bønder, og da de fik en dronning på samme tid, blev de enige om en remis.

Sidst færdig var Günther Roland Karlsen (1622) på 6. brættet mod Karsten Horslund (1393). Günther fik forhindret sin modstander i at rokere, men som modvægt havde modstanderen en binding på Günther. Midtspillet blev kompliceret, og det lykkedes Günther at komme ud af en bondegaffel med nogle andre taktiske trusler. Herefter kørte Günther sejren i hus, hvorved kampen endte 3½-4½.