Klubturnering

Klubturneringens afslutning

Et flot deltagerantal, en meget tæt mestergruppe og nogle seriøse ratinghøjdespringere i de efterfølgende grupper. Det er noget af det, der springer i øjnene om sæsonens vinterturnering, der tirsdag blev rundet af på Skivehus Skole.

Mestergruppen blev som nævnt en meget jævnbyrdig affære, og samtlige 8 deltagere sluttede mellem 2½ og 4½ point.
Ved at vinde sit afsluttende parti med sort mod Henrik Smedemark, blev det Thomas Thybo, der løb med førstepladsen på bedst korrektion. Claes Løfgren, som i sidste runde besejrede Per Nielsen med de hvide brikker, blev toer og Henrik treer, begge ligeledes med 4½ p. Oprykkeren Peter D. Nielsen, som med sine 1653 i rating havde en forventet score på 0,75 for de syv partier, klarede sig flot med 2½ point, hvilket indbragte 60 gode ratingpoint.

Michael Glibstrup satte sig tungt på basisgruppe 1 og vandt alle syv partier. Dermed vender Michael tilbage til mesterspillernes rækker, da ratingtallet steg fra 1877 til 1961. Egon Frandsen med 4½ p. og Mirsad Subasic med 4 p. kom på de næste pladser, mens vinderen af efterårsturneringens mestergruppe, Frode Meldgaard, denne gang måtte nøjes med fjerdepladsen en gruppe længere nede.
For oprykker Frits Nielsen, som med 1422 i rating havde beskedne 0,8 i forventet score, blev det ikke til point, selv om han havde gode stillinger undervejs, blandt andet mod Mirsad i 1. runde.

Også i basis 2 overstrålede én spiller alle de andre. Her var det hjemvendte Emil Diderichsen, som fik fuldt stakit – 7 point af 7 mulige. Dermed gik ratingtallet fra 1660 til 1750, og med mere fremgang ventende fra holdturneringen, hvor han lige nu står til at vinde 75 ratingpoint, tyder alt på, at Emil når et godt stykke over 1800 om kort tid.
Henrik Nyby og Laurits Dahl, som begge nåede 5 point, spillede også en god turnering, Laurits endda efter at have tabt sine to første partier. I bunden sluttede Kay Larsen, som trådte til, da der blev en ledig plads i gruppen. Det lykkedes ikke Kay at komme på scoringstavlen i denne omgang.

I basis 3 tog Jonas Baake sig af oprykningen. Her fik man en ren finale i sidste runde mellem Jonas og Freddy Nikkelborg. Freddy kunne nøjes med remis men måtte efter blot 24 træk opgive videre modstand. Jonas vandt dermed gruppen med 5½ point og tjente 59 ratingpoint, mens Freddy sluttede på 5 p. og + 90 i rating. På de næste pladser kom Jens Porsborg med 4½ p. og Jacob Schultz Svenningsen med 4 p.

Det største spring i rating kom fra basis 4, hvor Philip Nielsen spillede en utrolig flot turnering, der kastede 5 gevinster og 2 remiser af sig. De 6 point var rigeligt til at vinde gruppen, og med et ratingtal, der skiftede fra 973 til 1153, kunne Philip altså notere sig et plus på hele 180. Det bliver spændende at følge Philip en gruppe højere oppe.
På de næste pladser fulgte Willy Bracht med 5 point, Patrick Lund Nielsen med 5 p. og Henry Eriksen med 4½ p. Ligesom Philip gik både Willy og Henry ubesejrede gennem turneringen.
Turneringen havde samlet flotte 45 deltagere. Allerede tirsdag den 20. februar går det løs med Forårsturneringen, hvortil det i disse dage strømmer ind med tilmeldinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *