Skive Bymesterskab

Jørn Hvid vinder Skive Bymesterskab 2019

Jørn Hvid stod for en gedigen overraskelse, da han i weekenden vandt Skive Bymesterskab i en gruppe, der blandt andet talte tre spillere med over 2100 i rating.

Jørn, som begyndte turneringen med 1989 i rating vandt fredag aften med hvid over Ole Østergaard, Herning (1977). Lørdag fik han først kæmpet sig til remis i et langt parti med sort mod Nina Høiberg, Nordre (2196), hvorpå det blev til en ny remis med hvid mod Kjellerups Søren Ladegaard (2105). Søndag gjorde Jørn så arbejdet færdig ved at vinde med hvid over Claus Rossen, Viborg (2145), som satte en officer i slag i åbningen, og vinde med sort over Claus Støvring (1972), som vandt en kvalitet og en bonde i åbningen, men tabte partiet, da hans dronning blev fanget på a8 efter at have slået Jørns tårn. Jørn fik dermed 4 point og ratingtallet siger nu flotte 2057.
Nærmeste forfølger, Nina Høiberg, så længe ud til også at nå 4 point, hvorfor der var optræk til lynskak-omkamp om pokalen, men et slutspil der lignede en genvinststilling i sidste runde mod Ole Østergaard, ebbede til sidst ud i remis. Nina blev dermed nummer 2 med 3½ point, mens Søren Ladegaard fik 3 point på tredjepladsen.
Claus Støvring var egentlig pænt spillende men måtte nøjes med 1½ point, hvilket kostede 9 ratingpoint.

I basis 1 var de fire højest ratede spillere alle fra Skive, og det blev Per Nielsen (1944), som løb med førstepladsen med 4 point efter blandt andet at have holdt et kritisk slutspil remis mod Oleh Sivachenko (1874) og overlevet et yderst farligt angreb og derefter vundet mod Kjellerups Frank Gjerning Petersen (1726). Oleh Sivachenko snuppede andenpræmien med 3½ p. og mangler nu blot 3 ratingpoint for at kunne kalde sig mesterspiller. Tredjepladsen gik til Lars Schøning (1962), som spillede alle 5 partier remis. For Mirsad Subasic (1832) blev det en frustrerende turnering, efter at han så forkert på skakuret og tabte på tid i 2. runde mod Frank Gjerning Petersen, og Mirsad sluttede sidst med 1 p.

Basis 2 blev vundet af Egon Madsen, THY (1622), med 4 point foran klubkammeraten Michael Rene Christensen (1633) og Sebastian Gråbæk, Viby (1615), begge med 3 point. Her var Philip Nielsen (1581) Skives enlige deltager, men Philip havde ikke sin bedste turnering og sluttede med 1½ p.

I basis 3 var der en kærkommen opmuntring til Marius Bøss Sørensen (1289), som delte førstepladsen med Artem Reyzvikh, Silkeborg (1424). Begge opnåede 3½ point, og for Marius betød det 108 nye point til ratingkontoen. Også Jens Knattrup (1484) klarede sig pænt med 3 point, hvilket var nok til tredjepladsen.

I basis 4 delte unge Noa Sinding fra Syddjurs Skakklub (1258) og Grenås Finn Jensen (1233) førstepladsen med 4 point. Skives to deltagere gik det knap så godt for. Jeppe Libach Makholm (1203) reddede dog lidt af æren ved at vinde det interne Skive-opgør mod Kay Larsen (1231) i sidste runde. Pointet var Jeppes eneste i turneringen, mens Kay sluttede uden point.

Weekendturneringen forløb rigtig fint og i en god atmosfære, ledet af formand Frode Meldgaard, assisteret af blandt andre Dim Buizer, Martin Bisgaard og Kay Larsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *