2. division

Jævnbyrdig kamp i Kjellerup

Kjellerup 1 4 – 4 Skive 1

Søren Ladegaard 1/2 – 1/2 Claes Løfgren
Erik Nilsson 1/2 – 1/2 Phillip Nielsen
Niels Kr. Almtoft 1 – 0 Jørn Hvid
Heinrick Almind 1/2 – 1/2 Henrik Smedemark
Kim Lund Jensen 1 – 0 Claus Støvring
Emil Zander 0 – 1 Michael Glibstrup
Thomas Christensen 1/2 – 1/2 Per Nielsen
Peter Kock 0 – 1 Thor Hammershøj

Pers modstander spillede det solide Stonewall-forsvar, og Per forberedte omhyggeligt fremstødet e3-e4 for at åbne det fastlåste centrum. Det lykkedes også, men efter en masse afbytninger opstod der en helt lige stilling, som ingen af parterne fandt anledning til at spille videre på.
Noget lignende var tilfældet i mit eget parti, hvor min modstander dog spillede åbningen anderledes skarpt, ved at påtage sig en lidt dårligere bondestilling til gengæld for en bedre udvikling. Balancen blev dog nogenlunde opretholdt, da ingen af os var indstillet på at satse for voldsomt.
Claus’ modstander sendte sin dame på eventyr i åbningen, og mens den så sig omkring fik Claus etableret et pænt udviklingsforspring. Desværre fandt den vidtberejste dame pludselig et felt hvor hun truede to officerer på én gang, og så faldt Claus’ stilling sammen.
Michaels unge modstander opbyggede et enormt bondecentrum, som Michael imidlertid sprængte i stykker – og da hvid forsøgte at skaffe modspil ved at angribe med bønderne foran sin konge infiltrerede Michael kongestillingen og kunne afgøre partiet med både materiel og positionel fordel.
Jeg var lidt betænkelig, da et matnet tilsyneladende begyndte at snøre sig sammen omkring Thors konge. Men i sin iver – og måske i begyndende tidnød – overså modstanderen en fiks forsvarsmanøvre der kostede ham en officer, og resten var ikke svært.
Jørns modstander satte pludselig sin dronning i slag! – men det viste sig at være en smart kombination, som pga. en truende mat på baglinjen vandt en officer. Jørn kæmpede tappert videre, men stillingen var i det lange løb håbløs.
Phillips og Henriks partier fik jeg desværre ikke, men det var mit indtryk under kampen at begge var rimeligt korrekte remiser.
Vi er nu på 2. pladsen 5 p. efter Viborg som vi skal møde i sidste runde, så der er en sejr på 6 1/2 – 1 1/2 altså påkrævet for at nå op…