Holstebro

Holstebro Forårsturnering

Skive’s 6-mands delegation satte et vist præg på tingene, da Holstebro Skakklub afviklede sin traditionelle forårsturnering over fem lune tirsdag aftener. Således blev det til to førstepræmier og en andenpræmie.
Lars B. Agger var storfavorit til at vinde basis 1, og den tillid levede han op til ved at vinde gruppen sikkert med 4½ point, 1½ point mere end Alex K. Petersen, Holstebro, på andenpladsen. På grund af høj, forventet score indbragte sejren blot 12 ratingpoint.
Også i basis 3 blev det til Skive-sejr, da Kay Larsen overvandt en skidt 1. runde, hvor han tabte til ratingfavoritten Mogens Larsen, Holstebro (1264). Herefter vandt Kay fire partier i træk, og det var lige nok til at vinde gruppen foran samme Mogens Larsen, som nåede 3½ point. Kays rating steg fra 1059 til 1136.
Tre af Skive-spillerne var med i mestergruppen, og det slap Jørn Hvid bedst fra, idet han med 3 point snuppede andenpræmien på bedre korrektion end Ole Østergaard, Herning. På trods af nederlag til Jørn, kronede Holstebros Mads Svendsen en fantastisk sæson med at vinde turneringen. Sæsonens medvind har fået hans ratingtal til at stige med raketfart, så det nu hedder 2068. Jørn gik fra 1942 til 1954.
Frode Meldgaard gjorde en god figur og endte på gruppens fjerdeplads med 2½ point og vandt 21 ratingpoint, mens Per Nielsen sluttede sidst med 1 point efter ikke at have fået ret meget til at fungere, hvilket kostede 55 ratingpoint.
Endelig sluttede Jens Knattrup på fjerdepladsen i basis 2 med 2½ point efter ellers at have lagt fornuftigt til undervejs. Desværre lavede Jens en stor fejl i åbningen i sidste runde, som kostede partiet og chancen for en præmie. Gruppen blev vundet af Holstebros Henrik Agerlund Jensen med 4. p. foran Skives B-medlem og A-medlem i Viborg, Erik Hjorth, som opnåede 3 p.
I alt 24 spillere deltog i turneringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *