2. division

Holdturnering 5. runde

Divisionsholdet var i denne runde en tur i Herning, hvor topholdet tog imod i en kamp, som på forhånd så noget svær ud, ikke mindst fordi holdet måtte stille med 3 reserver for bl.a. vores topbræt Jesper Thybo. Resultatet blev dog langt henne ad vejen helt i orden, da det sluttede med det mindst mulige nederlag, nemlig 4½ – 3½. På de 4 topbrætter scorede vi 1½ via 3 gange remis, mens de 4 nederste spillede lige op via sejre til Jørn Hviid og Lars Schøning.
Placeringsmæssigt er holdet fortsat nr 3 med kun et halvt point til andenpladsen. Førstepladsen sidder Herning solidt på.
I mesterrækken var Skive 2 ligeledes i Herning og også her blev det et 4½ – 3½ nederlag i en kamp hvor holdet stillede med 4 reserver. Gevinsterne stod Per Nielsen og Emil Diderichsen for. Sidstnævnte nåede først frem til spillestedet 53 minutter inde i kampen – altså 7 minutter før kampen ville være tabt på tid. Skæbnens ironi ville dog, at det blev modstanderen som tabte på tid, da denne i en i øvrigt tabt stilling ikke nåede træk 40.
Holdet er fortsat på en sikker andenplads og endnu er det vel ikke helt umuligt at indhente Thy 2½ point længere fremme.
I A-rækken kom så det 3.die 4½ – 3½ nederlag. Et unødvendigt et af slagsen. Til kampen i Nykøbing stillede holdet med 3 reserver og de gjorde det fornødne via 1½ point. Det noteres at Jens Knattrup vandt sin 3. sejr af 3 for holdet. Igen viste klubbens gode bredde sig. På 5. bræt indledte Rolf Diderichsen med en hurtig gevinst mod Thomas Thybo. Peter Damgård sejrede derefter i sikker stil og det lignede en pæn sejr til Skive, da Dim Buizer på topbrættet synes at have en gevinst inden for rækkevidde, og Rene Poulsen sad i en fastlåst remisstilling. Men så tilbød Morsøs 1. bræt remis i eget træk – Dim blev lidt overrasket og kort efter konstaterede Morsøspilleren at det da vist ikke var lovligt at tilbyde remis inden eget træk, hvorefter han trak, men ikke gentog remistilbuddet. Det bragte Dim ud af koncentration og efterfølgende forærede han en gratis officer og kampen var tabt. Ikke en særlig sportslig optræden af Morsøspilleren. For at gøre ondt værre lykkedes det unødvendigt Rene Poulsen at tabe en kvalitet og dermed partiet. Da også Emil Diderichsen havde en skidt dag på kontoret endte kampen med det ovenstående lidt trælse resultat.
Holdet er nu placeret på en delt 3.dieplads og ser ikke ud til at blive en del af hverken top- eller bundkampen.
I B-rækken blev runden en pointmæssig mager omgang da både Skive 4 og Skive 5 måtte nøjes med et halvt point hver.
Rundens eneste Skivesejr stod Skive 6 for da holdet besejrede Viborg 4 med sikre 3½ – ½ i en kamp hvor Viborg-holdet ellers var klare ratingfavoritter. Flot af Skiveholdet hvor sejrene blev hevet hjem af Niels Jensen, Henry Eriksen og Martin Bisgård, mens Claus Dam spillede remis.
Holdet er nu placeret midt i rækken på 4. pladsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *