B-rækken

Holdturnering 4. hold

Mandag aften tog Skive 4 til Vestsalling. På forhånd var Skive-holdet undertippet på alle brætter, men det skulle ikke forhindre Skive-spillerne i at bide fra sig.
Første mand som blev færdig, var Jens Porsborg på anden brættet. Her var han oppe imod Brian Sloth Nielsen (1334), med de sorte brikker. Over det meste af partiet stod han rigtig godt, og pressede Brian langt hen af vejen. Dog ebbede det ud i en lille koordinationsfejl i midtspillet, og det resulterede i et overtag og modangreb fra Brian’s side, og til sidst en mat i bunden – dermed et nederlag til Jens.
På første brættet gik det dog lidt bedre. Her spillede Poul H. Nielsen imod Aksel Christensen (1790), med de hvide brikker. Under midtspillet ofrede Poul en springer for en bonde, dog med et tårn som sidegevinst, og efter nogle træk frem og tilbage for begge parter, så gik det mindre godt for Aksel, da han endte med at tabte på tid.
Niels Jensen havde ikke så meget held på fjerde brættet, imod Villy Bracht (1138), med de sorte brikker. Igennem det meste af partiet, stod Villy solidt over hele brættet, og det gav Niels problemer med at bryde igennem forsvaret. Det gjorde det heller ikke bedre at Niels var i tidsnød under første tidsperiode, dog nåede han at rykke de nødvendige træk til at få ekstra tid. Dog var hans træk ikke så gode, og de resulterede i et slutspil, hvor han havde sin konge tilbage, imod en konge, et tårn og fire bønder. Så det gav et nederlag til Niels.
Aftenens overraskelse skete på tredje brættet. Her var Laurits Gorm Dahl oppe imod Kjeld Pedersen (1426), som ikke havde tabt et parti i to år. Laurits spillede med de hvide brikker, og igennem åbningen og midtspillet så det fornuftigt ud for begge parter. Dog valgte Kjeld at bytte en løber for en bonde i midtspillet, og herfra gik det ellers fremad for Laurits. Der blev byttet nogle flere brikker af, og de kom ud i et slutspil, hvor Laurits havde et tårn, en springer, fire bønder, mod et tårn og fire bønder. Dog havde Laurits to bønder på b- og c-linjen, og på et tidspunkt fik Laurits snuppet Kjeld’s c-bonde, og Kjeld valgte at give op.
Kampen endte 2-2, selvom den nok godt kunne have gået bedre for Skive 4.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *