A-rækken

Holdskak – A-Rækken

Mandag aften havde Herning inviteret til afsluttende runde i A-rækken. Thy 2 kunne ikke stille hold, så Vorgod vandt 8-0, hvorved vi bare skulle have et enkelt point mod Aulum for være foran Thy 2 og undgå nedrykning. Og dette point blev sikret ved det blotte fremmøde, da Aulum kun stillede med 7 mand. Ægerligt for Kasper Pagh, der derved ikke fik sin debut i holdturneringen men i stedet for måtte køre til Herning for ingen verdens nytte.

Christian Ertbjerg (1450) fra Aulum var 75 år, da Jeppe Makholm (1203) blev født i 2006. De mødte hinanden på 7. brættet. Jeg så ikke helt, hvad der skete, men en afdækker kostede Jeppe en officer for en bonde, og partiet var forholdsvis hurtigt færdigt.

På 3. brættet havde Birgitte Brunsgaard Jacobsen (1481) sort mod Erik Pilgaard (1555). Birgitte mistede en bonde ved overgangen til midtspillet, og Erik Pilgaard fik en farlig fribonde tidligt i spillet, der førte til sejr.

I det hele taget var det ikke juinorernes aften, da også Marius Bøss Sørensen (1289) på 5. brættet kom helt skæv ud af åbningen og tabte to bønder, hvilket Jens Ole Sejbjerg (1432) med sikker hånd førte til sejr.

Bjarne Torben Madsen (1395) var også trådt til som reserve, og det blev til en sejr med hvid på 6. brættet over Lars Bredtoft (1331).

På 2. brættet havde Jens Knattrup (1484) hvid mod Johannes Pilgaard (1651). Desværre kom Jens skævt ud af den franske åbning og måtte indkassere et 0.

Til sidst sad Niels Jensen (1400) og jeg og spillede. Niels var hvid mod Martin Noe (1494). Det blev et kompliceret midtspil, hvor Niels var noget presset og materielt bagude. Dog truede Niels hele tiden med en ubehagelig afdækker. Det endte dog ud i et slutspil med to lette officerer med 6 bønder til modstanderen og 5 til Niels, hvorefter de blev enige om en remis.

Jeg selv (1666) spillede sort på 1. brættet mod Ivan Hesselholt (1848). Ivan valgte engelsk, hvor jeg i varianten fik fremtvunget en isoleret hvid dobbeltbonde på c-linjen. Først gav jeg dog helt gratis min egen dobbeltbonde på c-linjen væk; jeg havde simpelthen ikke set, den stod i slag. Men p.g.a. modstanderens isolerede dobbetlbonde var stillingen nok stadgivæk lige. Pludselig lavede Ivan en brøler, da han havde regnet forkert, og jeg fik en gratis centrumsbonde. Herefter kunne jeg vinde de isolerede dobbeltbønder, og efter en tvungen dronningafbytning gik jeg ind i slutspillet 2 bønder oppe. Da min fribonde nåede frem til d3 kunne den kun stoppes med et tårnoffer, og modstanderen gav op.

Samlet blev resultatet 4½-3½ til Aulum, hvilket var som forudset af ratingtallene. Skive 4 sluttede med 26½ point ud af 56 mulige på en 5. plads i sikker afstand til nedrykning. Holstebro 2 vandt rækken suverænt med 38 point. Viborg 3 endte sidst med 21½ og risikerer nedrykning, alt efter om andre hold vil gøre brug af deres oprykning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *