A-rækken

Holdskak – A-Rækken, Skive 4 – Vorgod 1, 5-3

Tirsdag aften tog Skive 4 imod Vorgod 1 i A-rækken, som før denne runde lå nummer 2 i tabellen. Dr. Elo spåede 4.7 – 3.3 i gæsternes favør, men på en aften hvor det var stolpe ind for Skive, blev det til en hjemmebanesejr på 5-3.

Først færdig var Marius Bøss Sørensen på 7. brættet mod Allan Bang (1281). Marius troede, han havde lavet noget smart taktisk, men i stedet havde han overset en skak, der førte direkte til nederlag.

Birgitte Jacobsen spillede på 6. brætte mod Niels Larsen (1579). Dette parti kom vist aldrig ud over remisgrænsen.

På 5. brættet mødte Signe Sofie Sørensen Knud Spangsberg Mathiasen (1491). Der blev en skarp kamp om en centrumsbonde med bindinger på kryds og tværs. Signe truede med Dxh2 skakmat og skulle bare lige have fjernet springeren på f3. Hun gik op med en springer på d5 for at true den; men havde fuldstændig overset, at der var et tårn, der kunne tage den. Kort tid efter røg der en kvalitet også, og kampen var sådan set tabt. I et desperat forsøg på en feberredning gik hun på baglinjen med dronningen og truede med mat i bunden. Modstanderen kunne bare have rykket g3, og signe havde givet op, men i stedet rykkede han sin dronning, og Signe kunne sætte mat i 2 med Dxf1, Kxf1, Te1++ (tårnet var beskyttet af løberen.) Ren foræring men pointet tæller jo lige meget.

Niels Jensen spillede 6 bræt mod Jørn Nørgaard (1404). På et tidspunkt var Niels oppe med en bonde, men i sidste ende blev de enige om en remis.

Pierangelo Pompa havde debut i holdskakken og mødte Anders Ditlevsen (1323). Begge spillere fik stillet tårne og dronninger på f og g-linjerne, men ingen kunne forvandle det til sejr, og de blev enige om en remis.

På 3. brættet så det tabt ud for Jens Knattrup, da modstanderen forvandlede en bonde til sin anden dronning, men Jens havde en evighedsskak i baghånden og reddede sig en remis. Efterfølgende var der noget snak om, at modstanderen kunne have forvandlet bonden til en springer med skak efterfulgt af dronningeskak, hvorved Jens’ konge skulle på vandring ind mod midten. Jeg synes, det lignede mat i mange.

Peter Damgaard Nielsen er ustoppelig for tiden både i klub- og holdturnering. Denne gang gik det ud over Peder Brøgger (1804) på 1. brættet. Peter kom ind i slutspillet en bonde oppe, hvilket det lykkedes ham at køre hjem.

Sidst færdig var undertegnede, der spillede andenbræt mod Claus Ove Hansen (1620). I midtspillede byttede modstanderen dronningenerne af og det lignede remis omend jeg havde dubleret mine tårne i en halvåben linje. Men efter afbytningen kom julegaverne tidligt i år, da han byttede en bonde af i centrum, hvilket medførte en isoleret bonde på d5, hvilket var den halvåbne linje, jeg havde mine tårne i. To træk efter var bonden vundet, og jeg tvang modstanderen til nogle afbytninger. Til sidst var det 6 bønder og løber mod 5 bønder og springer og klar rerrænfordel til mig.. Over 8-10 træk forsøgte jeg forskellige planer til at udnytte den materielle overvægt og til sidste lykkedes det mig at finde den rigtige plan, så modstanderen måtte opgive efter 59 træk.

5-3 og en lille overraskelse var en realitet. Tirsdag den 25. februar gælder det topholdet Holstebro 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *