2. division

Holdskak – 2. Division

Holdkampsæsonen blev indledt på hjemmebanen med et opgør mellem vores to stærkeste hold, og den viste klart at vores klub har en stor bredde. De fleste af partierne var meget tætte, og der blev kæmpet til sidste bonde.

På bræt 1 mødtes de to unge talenter Poul og Thomas, der gik løs på hinanden på hver sin fløj. Kampen bølgede frem og tilbage, men til sidst fik Thomas afviklet til et slutspil med en farlig fribonde, som Pouls springer ikke kunne stoppe.
I mit eget parti mod Knud Peder blev damerne hurtigt byttet af, men der var stadig masser af spil. Begge parter styrkede sig undervejs med bananer, og tilskuerne følte sig hensat til ’the rumble in the jungle.’ Jeg bildte mig ind at jeg stod lidt bedre og vandt da også en bonde, men undervejs var mit tårn blevet spærret inde med kun to felter til rådighed, og da Knud Peders springer gav tårnet ’evig skak’ og tilbød remis var der ikke meget andet at gøre end at sige ja og tak!
Per spillede sit farlige London/Veresov-system mod Frode, der byttede den drilagtige løber af på g3. Hvid svarede med hxg3, og ved synet af en åben h-linje valgte Frode fornuftigt nok at rokere langt. Men minsandten om ikke det kampivrige h1-tårn gik op på h4 og alligevel ville med i kongeangrebet på dronningefløjen! Frode red i første omgang stormen af, men det kostede et par bønder, og efter nogle afbytninger gik den sorte konge mat alligevel.
I partiet Claus-Morten kom en sort springer på afveje på h6 og blev jaget tilbage til g8. Det skabte forvirring i sorts stilling, og inden han nåede at bringe sin konge i sikkerhed kom Claus’ dronning farende fra den anden fløj og satte mat på f7.
Emil spillede den farlige Alapin-variant i siciliansk mod Oleg og byggede et truende kongeangreb op. Oleg forsvarede sig godt, og tilsyneladende havde han afpareret angrebet og fået modspil, da Emil med et fikst løbertræk brød forsvarsværkerne ned og vandt damen.
London-systemet har mange tilhængere i klubben! Også Michael benyttede sig af det i partiet mod Jørn, der efter eget udsagn helt misforstod stillingen og tabte først én bonde og siden en til, og det kørte Michael sikkert hjem. Michael er inde i en frygtindgydende stime – efter 7:7 i efterårsturneringen var dette hans 8. gevinst i træk! Der er vist god grund til at ryste i bukserne her når vi skal i gang med vinterturneringen.
De to sidste partier var meget forskellige, men begge blev meget lange! Thor havde en merbonde i et slutspil med T+S, men det var ikke nemt at udnytte, og Philip kæmpede godt imod, men det endte med at Thor havde D mod T, og efter 80 træk gik Philip mat.
Efter en lang manøvrekamp i en lukket sicilianer ofrede Lars en kvalitet og fik til gengæld en meget farlig løber, der sammen med damen indtog en truende holdning overfor Henriks temmelig ubeskyttede konge. Flere gange så det ud som om kongen var omringet, og den måtte på flugt frem på banen – men det afgørende stød dukkede ikke op, og med begge parter i tidnød sluttede det med en trækgentagelse. 5-3 til 1. holdet blev resultatet, som 2. holdet ifølge de forventede scorer kunne være godt tilfreds med. Og nu venter vi så spændt på, om det bliver muligt at fortsætte turneringen.

Enkeltresultater:
Poul Hempler – Thomas Thybo 0-1
Knud Peder Jensen – Claes Løfgren ½-½
Lars Agger – Henrik Smedemark ½-½
Michael Glibstrup – Jørn Hvid 1-0
Frode Meldgaard – Per Nielsen 0-1
Emil Diderichsen – Oleg Sivachenko 1-0
Morten Sørensen – Claus Støvring 0-1
Philip Nielsen – Thor Hammershøj 0-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *