Holdskak – 1. Division Springeren Kolding – SKIVE, 3 – 5

Vi havde afbud fra Thomas Thybo og Poul Hempler til årets første kamp, hvorved holdets gennemsnitsalder steg betragteligt – men alligevel var vi opsatte på sejr efter tre tabte matcher!

Men vi skulle et godt stykke ind i alle partierne, før et klart billede tegnede sig. Henrik havde med sort ladet sin modstander vinde en bonde, og mens hvid glædede sig over den opbyggede Henrik et stærkt centrum og brød igennem. Damen gik på jagt i modstanderens stilling, og i forsøget på at uskadeliggøre den overså han en finesse der gav Henrik en officer og et vundet slutspil.

Michaels modstander forsøgte sig med en Trompowsky. Stillingen blev meget skarp og så en overgang lidt betænkelig ud for Michael, men han fik snøret modstanderen for en kvalitet og kørte gevinsten hjem.

Også Claus’ lukkede Caro-Kann gav på et tidspunkt anledning til løftede øjenbryn, men balancen blev holdt og slutspillet givet remis. Lars S var i mellemtiden endt i et tårnslutspil som modstanderen vistnok kunne have fået mere ud af, men han fandt ikke den skarpeste fortsættelse og partiet blev remis.

Min egen modstander spillede sin kongeinder lidt tvivlsomt og nok for skarpt, og jeg fik en klar fordel. Da han så også undervurderede (eller overså) et mellemtræk der gav mig et herligt kongeangreb var løbet kørt – jeg vandt en kvalitet og kunne afvikle til et slutspil med et par merbønder som blev afgørende, selv om det varede 70 træk.

Jørn spillede ikke åbningen helt rigtigt, men heldigvis valgte modstanderen i midtspillet et forhastet bondefremstød, som tillod Jørn at sætte et afgørende angreb ind.

Det var 5 point og 2 partier tilbage, som desværre begge var dårlige. Per var blevet klemt helt tilbage på baglinjen og måtte opgive da en fribonde nærmede sig målet.

Oleg havde et slutspil med K+T mod K+T+f-bonde – det kunne vistnok have været holdt remis, men der skal ikke meget til før det går galt, og Oleg missede den mest præcise fortsættelse og tabte.

Men altså holdets første sejr – og Viborg kan bare vente sig i næste runde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *